13. lipanj. 2018.

Čabar, Međunarodni susret umjetnika – Odlična atmosfera… i perspektiva

Središnji čabarski trg 9. lipnja okupiralo je 50-tak umjetnika iz nekoliko zemalja. U odličnoj atmosferi izložili su svoja djela i stvarali nove radove, obišli baštinske objekte, upoznali ljepote Gorskog kotara, a na kraju dana sve se pretvorilo u malu viz-art koloniju i ugodno druženje.

Grad Čabar iskazao se kao dobar domaćin kreativcima i sigurno će ova manifestacija (ovogodišnji Susret je drugi po redu) prerasti u jednu novu goransku turističku atrakciju i popularno okupljalište vizualnih umjetnika.

Izlagači i posjetitelji su vrlo zadovoljni programom te, što je posebno važno, svjesni su da u ovakve evente treba dugoročno ulagati, kako bi se izgradilo imidž i cjeloviti koncept razvoja publike. U razgovoru s gradonačelnikom i suradnicima dogovoreno je da Grad Čabar postane novi član mreže Kreativnih gradova Hrvatske. Čestitamo!