07. studeni. 2017.

6 preporuka za gradove koji se planiraju uključiti u URBACT-ove transferne mreže

Poziv za stvaranje mreža za prijenos URBACT-a otvoren je do 10. siječnja 2018. Cilj ovih mreža je prilagodba i prijenos dobrih praksi nagrađenih titulom URBACT-ovih dobrih praksi prema drugim jedinicama lokalne samouprave koje imaju slične izazove, ali manje iskustva.

Određena pitanja mogu se pojaviti kod gradova koji se žele prijaviti: Što grad dobre prakse dobiva od dijeljenja znanja? Što ako se politička i kulturna pozadina u mom gradu potpuno razlikuju? Koje zamke treba izbjegavati prilikom implementacije dobre prakse u mom gradu?

Da biste pronašli odgovore, nije potrebno putovati daleko: postoji određeno iskustvo unutar URBACT-a.

TUTUR je bila pilot transferna mreža URBACT-a koja je bila usredotočena na privremenu upotrebu slobodnih prostora, nastala s ciljem “testiranja” prijenosa pristupa iz jednog grada u drugi. Pokrenuta je u 2014., a trajala je 15 mjeseci. Mreža je uključivala tri partnera: Rim (IT) i Alba Iulia (RO) koji su imali ulogu transfernih gradova te Bremen (DE) koji su djelovao kao ‘grad dobre prakse’.

Cijeli članak pročitajte na http://urbact.eu/6-preporuka-za-gradove-koji-se-planiraju-uklju%C4%8Diti-u-urbact-ove-transferne-mre%C5%BEe