27. rujan. 2017.

AMPEU poziva predstavnike JLRS-a za uključivanje u projekt podrške radu s mladima na lokalnoj razini

Agencija za mobilnosti i programa EU sudjeluje u velikom međunarodnom projektu/strateškom partnerstvu “Europe Goes Local” koji za cilj ima poboljšati kvalitetu rada s mladima, posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika JRLS-a i osoba aktivnih u radu s mladima.

U narednom razdoblju planirane su aktivnosti uvodne jednodnevne nacionalne konferencije, ispitivanja potreba JLRS-a i osoba koje rade s mladima, a u proljeće 2018. godine planirano je trodnevno osposobljavanje predstavnika JLRS-a i osoba koje rade s mladima na teme obuhvaćene projektom.

Tijekom provedbe postoji mogućnost odlaska na studijske posjete (prema iskazanom interesu sudionika te planovima na europskoj koordinatorskoj razini projekta), a planirano je i kontinuirano kvalitativno praćenje napredovanja rada s mladima u JLRS-ima koji se uključe u projekt.

Planirano je uključiti do 15 predstavnika JLRS-a u ciljanu skupinu koji bi sudjelovali u nacionalnim međunarodnim aktivnostima, u skladu s njihovim potrebama i redovnim obvezama.

Projekt okuplja 21 nacionalnu agenciju iz Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Njemačke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Mađarske, Islanda, Italije, Lihtenštajna, Litve, Latvije, Norveške, Nizozemske, Portugala, Slovenije i Slovačke,  SALTO-YOUTH resursni centar, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže: POYWE i InterCity Youth. Belgijska nacionalna agencija JINT odgovorna je za sveobuhvatnu koordinaciju projekta na europskoj razini.

Ciljevi projekta:

• podržati priznavanje i podizanje kvalitete rada s mladima kao dijela lokalne politike prema mladima
  • osnažiti europsku i međunarodnu dimenziju rada s mladima na lokalnoj razini
  • razviti strategije i mjere kojima će nacionalne agencije Erasmus+ programa podržavati rad s mladima
  • doprinijeti razvoju rada s mladima kroz Europsku suradnju u području mladih

Za sve dodatne informacije posjetite http://mobilnost.hr/hr/sadrzaj/o-agenciji/ampeu-u-projektima/erasmus-/ ili se direktno obratite djelatnicima Agencije za mobilnost i programe EU na tca_mladi@mobilnost.hr .

Na istu e-mail adresu možete iskazati i interes za sudjelovanjem, najkasnije do 5. listopada.