13. lipanj. 2019.

Besplatan online softver za planiranje u energetskom sektoru

Želite li poboljšati svoje energetsko planiranje i učiniti ga bržim? Saznajte kako to učiniti pomoću alata HOTMAPS. HOTMAPS je besplatan online softver koji vam pruža podršku kod procesa planiranja energetskog sektora na lokalnoj razini. Brzo vam daje prvu procjenu potražnje u vašem području i analizira potencijal obnovljive energije na lokalnoj razini.

To može pomoći vašem gradu u postizanju ciljeva ublažavanja klimatskih promjena i izbjegavanju skupih naknada za savjetovanje. Vodeće istraživačke institucije diljem Europe razvile su ga, zajedno sa 7 članova Energy Cities mreže. U protekloj godini ta su pilot područja testirala alat i uspješno ga koristila za vlastito planiranje, uz pomoć HOTMAPS tima.

Ako se uključite, imat ćete besplatne treninge i webinare, naučit ćete kako stvarati energetske scenarije, razvijati svoj plan grijanja i hlađenja te birati između različitih mogućnosti resursa.

KOJE SU PREDNOSTI TRENINGA?

• Trening će za vas biti besplatan! Sudjelovanje uključuje ručak i večeru.
  • Vi ćete biti jedan od prvih koji će naučiti kako koristiti Hotmaps alat
  • Naučit ćete kako razviti scenarije grijanja i hlađenja za područje po vašem izboru. Moći ćete unijeti svoje vlastite podatake i razviti usporedive scenarije za vaš grad/područje od interesa.
  • Imat ćete podršku trenera. Nakon treninga dobit ćete upute, a treneri će biti dostupni za pitanja i dodatnu podršku.
  • Bit ćete dio Hotmaps zajednice! Zahvaljujući Hotmapsu susrest ćete se s predstavnicima drugih regija EU-a i otkriti zajedničke izazove i rješenja.

ZAHTJEVI ZA SUDJELOVANJE U TRENINGU

• Ako radite za lokalnu, regionalnu ili nacionalnu vlast koja je odgovorna za teme grijanja i hlađenja ili ako ste planer ili savjetnik u ovom području, obuka je za vas.
  • Trebali biste imati pregled tehničkih karakteristika sustava opskrbe i potražnje za grijanje i hlađenje. Također, trebali biste se koristiti radom s podacima i izračunima na računalu.
  • Trebali biste biti na raspolaganju za sudjelovanje u pripremnom web pozivu i treningu.

ŽELITE SE PRIDRUŽITI ?

Treninzi će biti organizirani u različitim gradovima diljem Europe! Prvi će biti u Bolzanu (Italija) krajem 2019. te u Briselu (Belgija), Milton Keynesu (UK) i Heerlenu (Nizozemska) u proljeće 2020. godine. Dodatni datumi u drugim područjima mogu se dodati na temelju interesa i dostupnosti.

Više o ovom alatu, i projektu u sklopu kojeg je nastao, možete pronaći OVDJE. Sve dodatne informacije možete zatražiti na sara.giovannini@energy-cities.eu.