Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. lipanj. 2018.

Besplatni seminar ”Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici” – Vrpolje, 3. srpnja 2018. – prijave do petka, 29. lipnja

Mreža mladih Hrvatske, Udruga gradova i Udruga općina pozivaju sve zainteresirane da se prijave na besplatni seminar ‘Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici”. Seminar će se održati u Vrpolju i namijenjen je osobama s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije.

Seminar se organizira u sklopu projekta strukturiranog dijaloga ”Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene” koji je financiran od strane programa Erasmus +.

Prijavite se na seminar…

 …ako si mlada osoba (od 15 do 30) i/ili predstavnik lokalne udruge mladih i/ili za mlade, savjeta mladih ili neformalne inicijative mladih i želiš se informirati i sudjelovati u donošenju odluka u lokalnoj zajednici i želiš da se tvoje razmišljanje i ideje čuju.

…ako ste predstavnik jedinica lokalne samouprave: član profesionalnog osoblja zaposlenog u jedinicama lokalne samouprave,  ili politički predstavnik angažiran u upravljačkim tijelima tih jedinica te želite razvijati lokalne politike s mladima i za mlade.

Što je strukturirani dijalog?

Strukturirani dijalog je proces koji vuče korijene iz Europe, a u kojem se tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su za njih bitne poput, primjerice, stanovanja mladih, obrazovanja mladih i radničkih prava mladih. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u politikama za mlade kako bi se poboljšale kvalitete njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području.

Za više informacija o strukturiranom dijalogu posjetite: http://eupita.eu/eu-pita/sto-je-strukturirani-dijalog/

Zašto organiziramo ovaj seminar?

Seminar organiziramo kako bi se mladima i predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave detaljnije predstavio strukturirani dijalog i  mogućnosti njegove primjene u lokalnoj sredini, primjeri uspješnih projekata strukturiranog dijaloga i mogućnosti za njihovo financiranje kroz fondove Europske unije.

Na seminaru će sudionici razvijati i vlastite projektne ideje koje će potom prezentirati ostalim sudionicima kako bi mogli dobiti povratne informacije njih te ih unaprijediti prije same prijave.

Više informacija mogućnostima financiranja projekata strukturiranog dijaloga (KA3)možete pronaći na: http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/erasmus-opce-informacije/kljucna-aktivnost-3/

Koliko traje seminar, gdje se odvija, koje troškove pokriva organizator…?

Seminar traje jedan dan i održat će se 3. srpnja 2018. u prostorima Općine Vrpolje (Trg dr. Franje Tuđmana 1).  Troškove hrane i putne troškove javnoga prijevoza pokrivaju organizatori. Organizatori ne isplaćuju dnevnice za sudjelovanje na seminaru. Precizne informacije o refundiranju putnih troškova i preciznom programu sudionici će dobiti par dana prije održavanja samog seminara.

Za pomoć oko smještaja sudionici se mogu obratiti organizatoru – jedno noćenje za one s udaljenih destinacija moguće je u Velikoj Kopanici (7 km) ili Đakovu (11 km).

 

Gdje se prijaviti i do kada?

Prijave se zaprimaju do petka, 29. lipnja putem  sljedećeg obrasca: https://goo.gl/forms/O46DhdBXf0yUWHpz2

Sve moguće upite oko ovog seminara uputite na e-mail vfabris@udruga-opcina.hr.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija