Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

17. ožujak. 2019.

Bjelovar, Mali Beč ili Mali Graz (grad dizajna i kreativnosti)?

Na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta započeli su razgovori o pristupanju Bjelovara mreži Kreativni gradovi Hrvatske.

Bjelovarski POU priprema ambiciozne planove o modernizaciji djelatnosti i želi postati suvremeni urbani centar, koji će svoje programe razvijati u otvorenom javnom dijalogu s građanima, uključujući i servise prema potrebama gospodarstva. U takvom usmjerenju započeti su i razgovoru o pristupu mreži Kreativni gradovi Hrvatske, koja se zalaže upravo za te vrijednosti i u suradnji s članovima nastoji snimiti zajedničke potrebe gradova, te zajednički razvijati praktične modele i alate za kvalitetnije rješavanje tih potreba. Tako je POU preuzeo na sebe inicijativu da s gradskom upravom i ustanovama pripremi pristup mreži KGH.

Bjelovar se, nakon zamiranja nekih tradicionalnih industrija, snažno usmjerio prema poticanju i razvoju ICT poduzetništva, te je osnovao jedan od svega dva tri hrvatska huba za razvoj novih poslovnih ideja u toj djelatnosti. A sljedeći korak bi svakako trebao biti hub za razvoj novih poslovnih ideja u kreativnim i kulturnim industrijama. Bjelovarci vole reći da svoj grad doživljavaju kao ‘Mali Beč’ – možda bi to moglo postati ‘Mali Graz’ (koji se brendira kao grad dizajna i kreativnosti).

Nadamo se skorom pristupu Bjelovara mreži KGH, želimo im dobrodošlicu, te se unaprijed radujemo suradnji i novim zajedničkim izazovima.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija