03. lipanj. 2019.

Đakovo u duhu Strossmayera: fokus na mlade i suvremene trendove

Peti sastanak mreže ‘Kreativni gradovi Hrvatske’ održan je u Đakovu u znaku Strossmayerovih dana.

U uvodnoj prezentaciji domaćini su predstavili bogat cjelogodišnji program kulturnih događanja, uglavnom vezanih uz tradiciju i folklor, ali naglašavajući usmjerenje, kao što je Strossmayer uvijek nastojao, prema mladima i suvremenim trendovima u umjetnosti, arhitekturi, društvu, politici i gospodarstvu. Grad Đakovo odiše ugodnom atmosferom, toplinom ambijenta i atraktivno obnovljenim središnjim trgom ispred katedrale, a u mreži KGH traži partnere i inicijative za nove kreativne (pa i razvojne) iskorake.

I u nastavku sastanka dominirale su teme učinkovitijeg organiziranja i financiranja mreže KGH za te velike izazove.