20. Studeni 2018.

Svečanost proglašenja “Naj-akcija” i novih gradova-prijatelja djece

svečanost proglašenja Naj-akcija i novih „Gradova i općina – prijatelja djece“ održat će se u utorak 20. studenoga 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5 u Zagrebu.
Na svečanost će doći, osim brojnih uzvanika iz resornih ministarstava i ureda koji se bave djecom, i brojne delegacije iz najmanje 50-ak gradova i općina koji sudjeluju u akciji „Gradovi i općine-prijatelji djece“, kao i županije koje sudjeluju u projektu „Županije-prijatelj djece“. U njihovoj pratnji bit će i poveliki broj djece iz Dječjih forma i Dječjih vijeća iz gradova i općina, tako da na skupu očekujemo 150-ak sudionika iz cijele Hrvatske.
Organizatori bi Vam bili zahvalni na nazočnosti i podršci akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koju Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske s partnerima već 19 godina provodi u Hrvatskoj, dio je Nacionalne strategije za prava djece u RH, a koja je prepoznata i međunarodno.
Ovogodišnji program predstavlja svojevrsnu novinu kako bi se dala prilika gradovima i općinama da predstave sve što rade s djecom i za djecu kroz 10 ovogodišnjih najuspješnijih Naj-akcija.
Ujedno, promiče se ideja o važnosti dječje participacije u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske, pa su stoga pozvana djeca iz gradova/općina-ovogodišnjih dobitnika počasnog naslova da sama kažu zašto je baš njihov grad/općina zavrijedio počasni naslov i da prezentiraju sve bogatstvo kulturno-umjetničkog izričaja koji njeguju u svojim zajednicama.
Sudjelovanje možete potvrditi do četvrtka 15. studenoga 2018. na iva@savez-dnd.hr ili anna@savez-dnd.hr
Više informacija:
GRAD PRIJATELJ DJECE 2018

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?