23. - 25. Ožujak 2017.

Četvrta konferencija o dobroj ekonomiji

I ove godine prve proljetne dane dočekujemo s pregršt dobrih priča iz dobre ekonomije! Četvrta konferencija o dobroj ekonomiji održat će se od 23. do 25.03.2017. u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, Ilica 49.

Nastavljajući razgovor o nekim već započetim temama dobre ekonomije, ovogodišnja će konferencija donijeti i niz najnovijih rasprava i praksi iz polja kolaborativne ekonomije (collaborative economy), upoznati vas s konceptom “otvorene tvornice” u vlasništvu svojih radnika, predstaviti hotel i uspješno društveno poduzeće kojim upravljaju bivši imigranti i izbjeglice, pričati o inspirativnim primjerima suradničkog upravljanja javnim urbanim dobrima te govoriti o pokretu za demokratsko upravljanje, kolektivno vlasništvo i pravedniju budućnost rada temeljenu na bogatoj tradiciji zadrugarstva i novim tehnologijama 21. stoljeća (platform cooperativism).

Okvirni program konferencije:

Četvrtak, 23.03.2017. | Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49

Ekološko društveno poduzeće usred šume |Nigel i Karen Lowthrop, Hill Holt Wood, Lincoln

Dobro došli, dragi gosti |Gabriela Sonneleiter, Madgas Hotel, Beč

Otvorena rasprava o društvenom poduzetništvu

Petak, 24.03.2017. | Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49

Što su to i kako djeluju „kooperativne platforme“? |Thomas Doennebrink, Platform Cooperativism, Berlin

RiMaflow – Occupy, kada radnici upravljaju |Luca Federici, RiMaflow, Milano

Otvorena rasprava: Naše socijalne zadruge

Subota, 25.03.2017. | Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49

Grad kao zajedničko dobro |Christian Fernando Iaione, Sveučilište Luiss, Rim

OuiShare – mreža za ekonomiju dijeljenja i suradnje |Albert Cañigueral, Barcelona

Otvorena rasprava i radionica: Crowdfunding za društvena poduzeća i zadruge

Dodatne informacije o konferenciji potražite na : webstranici i facebook stranici!

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?