13. Lipanj 2018.

cITy upgrade [Karlovac]

ICT grupa Udruge gradova i Grad Karlovac organiziraju konferenciju “cITy upgrade” u prostorima javne ustanove Aquatika.

Udruga gradova RH održat će 13. lipnja 2018. godine u Karlovcu konferenciju o aktualnim pitanjima i budućim trendovima razvoja podatkovne i komunikacijske infrastrukture od interesa za lokalnu zajednicu. Ova konferencija organizira se na inicijativu grupe za ICT koja djeluje pri Udruzi gradova i okuplja informatičke službe 30 gradova.

Obzirom da bi državna uprava i jedinice lokalne samouprave trebale koordinirano planirati razvojne projekte i međusobno se informirati o srednjeročnim/dugoročnim prilikama, na prvom okruglom stolu raspravit ćemo sadašnje aktivnosti državnih tijela i predstojeće planove i prilike od interesa za lokalnu samoupravu.

U drugom dijelu konferencije kolege iz lokalne samouprave i njihovi tehnološki partneri predstavit će učinke različitih rješenja koja se danas primjenjuju u praksi i pogodni su za replikaciju u drugim gradovima.

U posljednjem dijelu konferencije razgovarat ćemo o širem kontekstu razvoja širokopojasnog interneta, razlozima i načinima korištenja interneta stvari (IOT) i izazovima s kojima će se lokalna samouprava uskoro susresti pri razvoju 5G komunikacijske mreže.

Konferencija je otvorena za javnost bez kotizacije uz obaveznu prijavu kroz sustav na kraju ovog članka. Broj mjesta je ograničen.

Poziv JLS
Dnevni red cITy upgrade web

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?