16. - 19. Svibanj 2019.

Dani otvorenih vrata udruga 2019.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske poziva na nastavak suradnje u organizaciji i provedbi Dana otvorenih vrata udruga 2019. (DOVU), manifestacije čiji je cilj informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, koja će se tradicionalno održati i ove godine, od 16. do 18. svibnja 2019. u cijeloj Hrvatskoj.

Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira osmu godinu za redom kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja: ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj. Uz ministarstva i druge institucije, i gradovi su pozvani na partnerstvo u organizaciji ovog događanja s obzirom na ulogu koju imaju u postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Time se želi potaknuti i promovirati suradnju davatelja sredstava i udruga te financirane projekte učiniti vidljivijima.

Gradovi su zamoljeni da proslijede poziv udrugama da otvore svoja vrata te da se, organizacijom različitih događanja u svojoj lokalnoj zajednici, uključe u Dane otvorenih vrata udruga 2019.

Ured za udruge osigurat će udrugama promotivne materijale, pomoć oko prijave na događanje putem mobilne aplikacije UdrugeInfo (https://www.udruge.hr), dijeljenje informacija putem internetske stranice Ureda za udruge, te medijsku promociju na nacionalnoj razini.

Informacije o Danima otvorenih vrata udruga 2019. mogu se pratiti na internetskim stranicama Ureda za udruge te na FB stranici.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?