04. Lipanj 2019.

Elektronički račun u javnoj nabavi i poslovnom sektoru – Novi Informator

Seminar se odražava 4. lipnja 2019. (utorak), u 9.30 sati u hotelu Seraton Zagreb, Kneza Borne 2 (sekcija C).

Seminar je namijenjen poslovnim subjektima koji izdaju račun za potrebe javne nabave, ali i primateljima računa u okviru javne nabave kako bi se lakše prilagodili zakonskoj obvezi izdavanja i slanja elektroničkog računa koja stupa na snagu 1. srpnja 2019.
Na seminaru će biti riječi i o razmjeni elektroničkog računa u gospodarstvu (poslovnom sektoru) što može subjektima uvelike olakšati administrativno poslovanje.

PROGRAM I PREDAVAČI:

1.) Maja Radišić Žuvanić, mag. iur., voditeljica Službe za digitalno gospodarstvo, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Elektronički račun u javnoj nabavi
• Direktiva 2014/55/EU, Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, provedbeni propisi i obveznici primjene propisa
• Usporedba elektroničke razmjene dokumenata i »papirnatog« procesa
• Prednosti razmjene elektroničkih dokumenata
• Osnovne vrste dokumenata u elektroničkoj razmjeni
• Tehnička izvedba izdavanja e-računa i obvezni sadržaj
• Uloga Financijske agencije (FINA) i drugih informacijskih posrednika
• Mogućnosti povezivanja s centralnom platformom
• Modeli korištenja e Račun sustava za sektorske naručitelje, JLRS i pravne osobe u ingerenciji JLRS
• Rokovi za prilagodbu
• EDI sustav (Electronic Data Interchange) i modeli uspostave EDI sustava
• Poslovanje s poslovnim subjektima izvan EDI sustava
• Mogućnost slanja elektroničkog računa izvan EDI mreže

2.) mr. sc. Mirjana Mahović-Komljenović, viša upravna savjetnica – koordinatorica za porez na dodanu vrijednost, Područni ured Zagreb, Porezna uprava
Elektronički račun u poslovnom sektoru
• Obveza izdavanja računa prema poreznim propisima
• Pretvaranje knjigovodstvenih isprava u elektronički zapis
• Primjena Zakona o elektroničkom računu u javnoj nabavi te Zakona i Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost koje se odnose na izdavanje računa u elektroničkom obliku
• Što se smatra elektroničkim računom u poslovnom sektoru
• Uporaba računa u elektroničkom obliku prema odredbama Općeg poreznog zakona
• Prijenos elektroničkog računa
• Bitni uvjeti za izdavanje i slanje elektroničkog računa (osiguravanje cjelovitosti, vjerodostojnosti i čitljivosti)
• Sustav za izdavanje i slanje računa u elektroničkom obliku
• Suglasnost primatelja za prihvat elektroničkog računa
• Obveza čuvanja računa prema poreznim propisima

Kotizacija:
Naknada za sudjelovanje na seminaru iznosi 980,00 kn (s PDV-om) po sudioniku.

Pogodnost za pretplatnike Informatora:
Pretplatnici lista Informator koju su podmirili obvezu za 2019., plaćaju kotizaciju u iznosu 833,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.

Kotizacija uključuje:
Sudjelovanje na seminaru, skriptu s power point prezentacijom, radni pribor, napitak i snack za vrijeme stanke.
Naknada se uplaćuje unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o.
broj HR2823400091100150348 poziv na broj 00 040619-1 – OIB TVRTKE, najkasnije do dana održavanja seminara.

Dodatne informacije:
tel: 01/7888-854
faks: 01/4612-553
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?