Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. - 05. Lipanj 2017.

Europski tjedan održivog razvoja 2017. – sudjelujte!

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe sa ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Program za održivi razvoj 2030., koji je usvojen u rujnu 2015., ističe ključne svjetske probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika. Europski tjedan održivog razvoja ima za cilj podizanje svijesti o Programu za održivi razvoj 2030. u Europi te poziva lokalne dionike na aktivno uključivanje u aktivnosti za postizanje održivog razvoja, s posebnim naglaskom na Globalne ciljeve održivog razvoja. Na taj način, ETOR želi doprinijeti ovom ambicioznom programu, promovirajući aktivnosti organizacija koje koriste pristup “odozdo prema gore”, a koje su tematski povezane i podržavaju ciljeve održivog razvoja.

UPOZNAJTE SE S GLOBALNIM CILJEVIMA ODRŽIVOG RAZVOJA!
O Globalnim ciljevima održivog razvoja možete pročitati i u ODRAZ-ovoj publikaciji u kojoj su prikazani Globalni ciljevi održivog razvoja, kako bi se informirali predstavnici vlasti i donositelji odluka, ali i građani i svi zainteresirani dionici o ciljevima koji su univerzalni.

VAŠE SUDJELOVANJE U ETOR-u
Sve aktivnosti koje planirate organizirati tijekom ETOR-a možete prijaviti i pogledati na internetskim stranicama Europskog tjedna održivog razvoja.
Glavni kriterij za mogućnost sudjelovanja u ETOR-u (engl. ESDW) je da predloženi projekt / inicijativa obuhvaća jednu ili više dimenzija održivog razvoja te da nije profitno orijentirana. To mogu biti različite aktivnosti: konferencije, izložbe, sajmovi, filmske projekcije, aktivnosti u zajednici, održive poslovne inicijative i obrazovni projekti.

POSTUPAK PRIJAVE
Osmislite i isplanirajte aktivnosti kojima možete promovirati održivi razvoj i provedbu Globalnih ciljeva održivog razvoja i osmislite događaj koji će se održati u razdoblju od 30. svibnja do 5. lipnja 2017.
Svoju ideju predstavite i prijavite do 26. svibnja 2017. na sljedećoj poveznici => http://www.esdw.eu/register/

Tko se može prijaviti?
Kako bi se potakla uključenost i različitosti, prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.
ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču.
ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj.

Kontakt
E-mail: odraz@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
Twitter: @ESDW_2017

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija