30. - 05. Lipanj 2017.

Europski tjedan održivog razvoja 2017. – sudjelujte!

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe sa ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Program za održivi razvoj 2030., koji je usvojen u rujnu 2015., ističe ključne svjetske probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika. Europski tjedan održivog razvoja ima za cilj podizanje svijesti o Programu za održivi razvoj 2030. u Europi te poziva lokalne dionike na aktivno uključivanje u aktivnosti za postizanje održivog razvoja, s posebnim naglaskom na Globalne ciljeve održivog razvoja. Na taj način, ETOR želi doprinijeti ovom ambicioznom programu, promovirajući aktivnosti organizacija koje koriste pristup “odozdo prema gore”, a koje su tematski povezane i podržavaju ciljeve održivog razvoja.

UPOZNAJTE SE S GLOBALNIM CILJEVIMA ODRŽIVOG RAZVOJA!
O Globalnim ciljevima održivog razvoja možete pročitati i u ODRAZ-ovoj publikaciji u kojoj su prikazani Globalni ciljevi održivog razvoja, kako bi se informirali predstavnici vlasti i donositelji odluka, ali i građani i svi zainteresirani dionici o ciljevima koji su univerzalni.

VAŠE SUDJELOVANJE U ETOR-u
Sve aktivnosti koje planirate organizirati tijekom ETOR-a možete prijaviti i pogledati na internetskim stranicama Europskog tjedna održivog razvoja.
Glavni kriterij za mogućnost sudjelovanja u ETOR-u (engl. ESDW) je da predloženi projekt / inicijativa obuhvaća jednu ili više dimenzija održivog razvoja te da nije profitno orijentirana. To mogu biti različite aktivnosti: konferencije, izložbe, sajmovi, filmske projekcije, aktivnosti u zajednici, održive poslovne inicijative i obrazovni projekti.

POSTUPAK PRIJAVE
Osmislite i isplanirajte aktivnosti kojima možete promovirati održivi razvoj i provedbu Globalnih ciljeva održivog razvoja i osmislite događaj koji će se održati u razdoblju od 30. svibnja do 5. lipnja 2017.
Svoju ideju predstavite i prijavite do 26. svibnja 2017. na sljedećoj poveznici => http://www.esdw.eu/register/

Tko se može prijaviti?
Kako bi se potakla uključenost i različitosti, prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.
ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču.
ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj.

E-mail: odraz@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
Twitter: @ESDW_2017

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?