07. - 08. Studeni 2019.

III. međunarodna konferencija Sigurnost povijesnih gradova

Treću godinu za redom, svjesni društvene koristi brige o sigurnosti zajednice, Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska s različitim partnerima iz redova struke, znanosti, turističkog sektora i gospodarstvenika, organizira tematsku konferenciju „ Sigurnost povijesnih gradova“, ovaj put u hotelu Salona Palace u Solinu, 7. i 8. studenog 2019.

Iskustva protekle dvije godine i organizacijski potencijal nositelja iz Hrvatske udruge povijesnih gradova, Sveučilišnog odjela za forenzičke znanosti i Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska, uz suorganizaciji i potporu partnera iz Grada Solina, Splita, Općine Klis i Splitsko dalmatinske županije, preduvjet su uspješnog događanja sa razvojnim potencijalom.

Održivosti ovog okupljanja, koje na specifičan način povezuje povijest, turizam i sigurnost, utemeljena je i na starokršćanskoj i hrvatskoj baštini Solina, povijesnog grada Salone i prirodnog okruženja sa perjanicama Klisom i Splitom.

Kako upravo sigurnost predstavlja i prepoznatljivu odliku hrvatskog turističkog proizvoda, tematska konferencija ujedno je i pravo mjesto za razmjenu iskustva, znanja i vještina na interdisciplinarnoj osnovi. Naime, očekivan je i potvrđen doprinos te sudjelovanje predstavnika povijesnih gradova, gradova i općina, stručnjaka sigurnosti, znanstvenika iz polja povijesti, arheologije, forenzike, marketinških stručnjaka i svih onih koji organizirano sudjeluju u svakodnevici urbanih sredina sa povijesnim i arhitektonskim naslijeđem.

Kvalitetu prepoznaje i struka pa je Velika nagrada sigurnosti za 2017. koju u kategoriji „Partnerstvo u sigurnosti – inicijativa godine“ dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, dodijeljena najbolje ocijenjenom projektu – 1. Međunarodnoj konferenciji „Sigurnost povijesnih gradova“, održanoj tijekom ožujka 2017. u Splitu.

Priključiti se suvremenim trendovima partnerske brige o sigurnosti zajednice tendencija je lokalnih institucija, gospodarstvenika i praktičara širom Svijeta. Vjerujemo da bi sudjelovanje predstavnika gradova – članova udruge donijelo novu vrijednost samom okupljanju i gradskoj svakodnevici.

Središnje događanje planira se za 7. studeni 2019. (četvrtak) u vremenu od 9:30 do 15:30 sati. Isti dan, od 20:00 sati planirana je svečana večera za sudionike konferencije u dvorani hotela.

Drugi dan, 8. studeni (petak) planiran je razgled povijesne Salone uz potporu Turističke zajednice Solina i Arheološkog muzeja, čime bi službeni program i završio, a svi zainteresirani nastavili boravak u SDŽ po svom planu.

Također u sklopu konferencije, 8. studenog od 12:00 sati, međunarodno poznati američki forenzičar dr.sc. Thimoty Palmbach organizira stručnu radionicu za polaznike iz redova policije, sudstva, odvjetništva, studenata forenzike i zainteresirane javnosti kao ekskluzivan dodatak samoj konferenciji.

Sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti putem obrasca za prijavu na stranici konferencije www.shcconference.com gdje se nalaze upute o uplati kotizacije, kao i informacije o povijesti događanja te program 2019. Preporučamo raniju prijavu i rezervaciju smještaja zbog kapaciteta hotela.

Za istaknuti je kako je u odnosu na slična događanja, kotizacija za SIG 2019. poticajna i iznosi 500 kuna, upravo kao doprinos popularizaciji teme, destinacije i održivosti na bazi solidarnog sudjelovanja u formiranju proračuna od strane partnera gradova, općina, županije i strukovnih udruga.

Smještaj u hotelu potrebno je na vrijeme rezervirati i prilikom rezervacije se pozvati na uvjete konferencije i konferencijsku cijenu koja iznosi 450 kuna za jednokrevetnu sobu (noćenje/doručak) ili 500 kuna za dvokrevetnu sobu (noćenje/doručak).

Životopisi predavača i program Konferencije

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?