15. Travanj 2019.

Javna tribina i radionica: “Predsjedanje RH Europskom Unijom – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?”

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s partnerima – platformom CROSOL i Deskom Kreativne Europe organizira javnu tribinu i radionicu pod nazivom Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?, u sklopu programa Europa za građane 2014-2020. Tribina i radionica će se održati, u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine, u Splitu, u Beton kinu u Domu mladih (ulaz s južne strane), Ulica slobode 28.

Svrha tribine i radionice je potaknuti širu raspravu građana o definiranju prioriteta i poruka Republike Hrvatske koje se žele odaslati tijekom siječnja 2020., kada započinje hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske Unije i kada Rijeka postaje Prijestolnica kulture. U ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

• Kakav doprinos Republika Hrvatska želi dati kulturnom i političkom kontekstu Europske unije te hoće li u tome uspjeti?
  • Što točno znači predsjedati Europskom Unijom?
  • Koje teme građani smatraju važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
  • Kakve su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLP(R)S u sklopu programa Europa za građane i Kreativna Europa?

Odgovor na ta i mnoga druga pitanja potražite u Splitu. Predviđeno trajanje programa je od 10:00 do 15:00 sati, a detaljan program možete pronaći u prilogu: PROGRAM

Prijave se vrše isključivo popunjavanjem online prijavnice najkasnije do petka, 12. travnja 2019., do 13 sati, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja.

Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH s partnerima osigurava materijale i osvježenja tijekom događanja. Kontakt za sve dodatne informacije: europazagradane@udruge.vlada.hr, 01/45 99 810.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?