23. Svibanj 2019.

Klimatske promjene i društveno-ekonomski rizici za Republiku Hrvatsku

Klimatske promjene i društveno-ekonomski rizici za Republiku Hrvatsku naziv je skupa koji će se održati 23. svibnja, u 10 sati, vijećnici Hrvatske gospodarske komore, na adresi Rooseveltov trg 2 u Zagrebu. Zajedno ga organiziraju Podravka i Zajednica za društveno odgovorno poslovanje HGK.

Sasja Beslik, glavni direktor održivog financiranja u Nordea grupi, predstavit će Izvještaj o procjeni klimatskih rizika za Republiku Hrvatsku. Izvještaj je pripremila Nordea, vodeća nordijska grupa za financijske usluge i jedna od najvećih banaka u Europi.

Redoviti profesor Geofizičkog odsjeka na PMF-u Branko Grisogono održat će predavanje Klima danas i sutra – globalno i u Hrvatskoj, a osvrt na utjecaj klimatskih promjena na Podravku dat će Matija Hlebar, voditelj održivog razvoja u Podravci.

U sklopu panel-rasprave razmotrit će se utjecaji klimatskih promjena na Republiku Hrvatsku i nužne prilagodbe.

Međuvladin panel o klimatskim promjenama nedavno je objavio Izvještaj o globalnom zatopljenju od 1,5˚ C, koji je ocijenjen kao poziv za buđenje i alarmantno upozorenje: nastavi li se trenutačna stopa emisije ugljičnog dioksida, svijet će između 2030. i 2052. godine dosegnuti zatopljenje od 1,5˚ C.

Događaj se organizira u sklopu nove suradničke platforme Hrvatske gospodarske komore HGK_COR akcelerator, čiji je cilj ubrzavanje promjena na ostvarenju 17 globalnih ciljeva UN-a. Odgovor na klimatske promjene jest 13. cilj održivog razvoja.

Ljubazno molimo da svoje sudjelovanje potvrdite putem obrasca na poveznici, najkasnije do 22. svibnja.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?