02. Veljača 2018.

Konferencija “Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove”

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike poziva vas na konferenciju „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“ koja će se održati 2. veljače 2018. godine u Zagrebu, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49 s početkom u 09:00 sati.

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projekata u području okoliša i klimatskih aktivnosti kojima se želi potaknuti bolje upravljanje u području zaštite okoliša i klimatskih promjena na svim razinama.

Cilj konferencije je predstavljanje Programa LIFE i koristi koje sufinancirani projekti imaju za lokanu zajednicu, privatni i javni sektor te u konačnici okoliš. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici uspješnih LIFE projekata iz drugih zemalja članica te Europske komisije i Izvršne agencije za malo i srednje poduzetništvo. Konferencija će doprinijeti širenju informacija o dobrim primjerima primjene rezultata i znanja u europsko i nacionalno zakonodavstvo, sinergiji između Programa LIFE i drugih EU fondova i programa te o tržišno orijentiranim projektima koji poboljšavaju stanje okoliša i ujedno doprinose ekonomskom rastu.

Konferencija je namijenjena širokom spektru sudionika iz svih sektora koji su zainteresirani za prijavu na Program LIFE, koji provode LIFE projekt te onima koji žele koristiti rezultate LIFE projekata.

Broj sudionika je ograničen te je sudjelovanje potrebno prijaviti putem online obrasca do 22. siječnja 2018. Prijavljenim sudionicima Ministarstvo će poslati potvrdu o uspješno zaprimljenoj prijavi. Upite je moguće postavljati putem life@mzoe.hr.

LIFE poziv na konferenciju
LIFE konferencija – dnevni red

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?