07. Rujan 2017.

Konferencija “Uloga lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djece” u Vinkovcima

Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Uredom UNICEF-a organizira konferenciju „Uloga lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djece“ koja će se održati u Vinkovcima, 7. rujna 2017. godine s početkom u 11 sati.
Konferencija će okupiti vodeće domaće znanstvenike i stručnjake u području skrbi o djeci, predstavnike lokalnih uprava i regionalnih samouprava te organizacija i ustanova koje doprinose ostvarivanju dječjih prava na lokalnoj razini. Na konferenciji će se posebno govoriti o osamnaest godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, akcije uvrštene u sve strateške dokumente za djecu u Republici Hrvatskoj, te otvoriti neke od ključnih tema za razvoj lokalnih zajednica po mjeri djece:
 uloga gradova i općina u razvoju usluga za djecu, s posebnim naglaskom na najranjivije;
 gradske i općinske strategije/planovi za djecu;
 dječja participacija – kako uključiti i uvažavati djecu u lokalnim zajednicama;
 ekonomski aspekti ulaganja u djecu;
 uloga lokalne zajednice u promicanju zdravlja i sigurnosti djece;
 važnost međusektorske suradnje.
Nadalje, uz predstavljanje poticajnih primjera dobre prakse programa i aktivnosti za podršku djeci u zajednici, razgovarat će se i o daljnjem smjeru same akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.
Pozivamo vas da što prije, a najkasnije do 15. kolovoza 2017., potvrdite svoje sudjelovanje (do 2 predstavnika) na konferenciji putem prijavnice u prilogu.
Konferencija se organizira u sklopu projekta: „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta“ kojeg vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku. Konferenciju podržavaju Grad Vinkovci, Društvo Naša djeca Vinkovci i Koordinacijski odbor akcije „Grad Vinkovci – prijatelj djece“.
Napominjemo kako troškove programa, konferencijskih materijala i domjenka pokrivaju organizatori, a troškove dolaska (putovanja) na konferenciju snose sudionici.
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u Savez društava Naša djeca Hrvatske na kontakt osobu: Iva Mandić, projektna koordinatorica, (iva@savez-dnd.hr).
Više o konferenciji možete pronaći u sljedećim dokumentima:
DND 1. Pozivno pismo Gradonačelnika Grada Vinkovaca
DND 2. pozivno pismo – Vinkovačka konferencija
DND 3. obrazac prijavnice za Vinkovačku konferenciju
DND 4. Program konferencije u Vinkovcima

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?