Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

07. Rujan 2017.

Konferencija “Uloga lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djece” u Vinkovcima

Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Uredom UNICEF-a organizira konferenciju „Uloga lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djece“ koja će se održati u Vinkovcima, 7. rujna 2017. godine s početkom u 11 sati.
Konferencija će okupiti vodeće domaće znanstvenike i stručnjake u području skrbi o djeci, predstavnike lokalnih uprava i regionalnih samouprava te organizacija i ustanova koje doprinose ostvarivanju dječjih prava na lokalnoj razini. Na konferenciji će se posebno govoriti o osamnaest godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, akcije uvrštene u sve strateške dokumente za djecu u Republici Hrvatskoj, te otvoriti neke od ključnih tema za razvoj lokalnih zajednica po mjeri djece:
 uloga gradova i općina u razvoju usluga za djecu, s posebnim naglaskom na najranjivije;
 gradske i općinske strategije/planovi za djecu;
 dječja participacija – kako uključiti i uvažavati djecu u lokalnim zajednicama;
 ekonomski aspekti ulaganja u djecu;
 uloga lokalne zajednice u promicanju zdravlja i sigurnosti djece;
 važnost međusektorske suradnje.
Nadalje, uz predstavljanje poticajnih primjera dobre prakse programa i aktivnosti za podršku djeci u zajednici, razgovarat će se i o daljnjem smjeru same akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.
Pozivamo vas da što prije, a najkasnije do 15. kolovoza 2017., potvrdite svoje sudjelovanje (do 2 predstavnika) na konferenciji putem prijavnice u prilogu.
Konferencija se organizira u sklopu projekta: „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta“ kojeg vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku. Konferenciju podržavaju Grad Vinkovci, Društvo Naša djeca Vinkovci i Koordinacijski odbor akcije „Grad Vinkovci – prijatelj djece“.
Napominjemo kako troškove programa, konferencijskih materijala i domjenka pokrivaju organizatori, a troškove dolaska (putovanja) na konferenciju snose sudionici.
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u Savez društava Naša djeca Hrvatske na kontakt osobu: Iva Mandić, projektna koordinatorica, (iva@savez-dnd.hr).
Više o konferenciji možete pronaći u sljedećim dokumentima:
DND 1. Pozivno pismo Gradonačelnika Grada Vinkovaca
DND 2. pozivno pismo – Vinkovačka konferencija
DND 3. obrazac prijavnice za Vinkovačku konferenciju
DND 4. Program konferencije u Vinkovcima

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija