27. Ožujak 2019.

Samoprocjena lokalnih financija (MFSA), sudjelovanje javnosti i proračunska transparentnost [Zagreb]

U srijedu 27.3.2019. godine u zagrebačkom hotelu Westin s početkom u 9.30 sati održava se konferencija “Primjena samoprocjene lokalnih financija, sudjelovanje javnosti u donošenju proračuna i proračunska transparetnost” u suorganizaciji Svjetske banke (UPP projekt) i Udruge gradova.

Konferencija se održava u sklopu Programa urbanog partnerstva (UPP) Svjetske banke u kojem hrvatski gradovi i Udruga gradova sudjeluju od 2011. godine.

Program urbanog partnerstva Svjetske banke i Austrije je regionalni program koji se provodi s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih vlasti na Zapadnom Balkanu. Lokalnim izabranim dužnosnicima, rukovodećim i ostalim službenicima Program pruža praktične alate za donošenje odluka te učinkovito upravljanje urbanim razvojem za uključiv i održiv razvoj. Hrvatski gradovi Crikvenica i Rijeka sudjelovali su u prvoj fazi Programa i bili su dio regionalnih susreta gradova na kojima su razmjenjivali znanja i iskustva te stjecali nova znanja o odgovornom upravljanju lokalnim financijama, održivom korištenju i planiranju urbanog prostora, društvenoj odgovornosti i uključivanju građana te urbanoj upravi i antikorupciji, a program se nastavlja širiti i na ostale gradove.

Cilj ove radionice  je nastaviti dijalog o provedbi mjera koje se tiču lokalnih financija, investicijskih prioriteta i odgovornosti lokalnih vlasti. Dodatno, radionicu vidimo kao priliku da predstavimo rezultate prethodne faze Programa i angažiramo zainteresirane jedinice za sudjelovanje u nastavku programa.

Poziv na događanje preuzmite ovdje: Poziv MFSA web ZAGREB MARCH 2019

Dnevni red radionice preuzmite ovdje: Agenda ZAGREB MARCH 2019  Moguće su manje dopune dnevnog reda, ovisno o potvrdama govornika.

Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prijavu sudjelovanja. Prijaviti se možete jednim klikom u nastavku.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?