Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

17. Svibanj 2019.

Panel rasprava o zajedničkim prostorima stvaranja #makerspace

Što su to zajednički prostori stvaranja, popularni kao maker spaces i koje su ključne karakteristike takvih prostora saznajte na panel raspravi o zajedničkim prostorima stvaranja – inkubatorima pokretanja poslovanja, koja će se održati 17. svibnja 2019. u HKD Napredak, Bogovićeva 1, Zagreb, s početkom u 11 sati.

►► Pridružite nam se, informirajte i pokrenite nešto svoje! 💪

Svrha skupa je informirati o inovativnom pristupu u poticanju poduzetništva kolaborativnim razvojem kreativnih ideja i prototipova u zajedničkim prostorima stvaranja. Dodatno, zajednički prostori stvaranja u školama potiču mlade ljude na istraživanje svojih interesa, uče kako koristiti nove alate (fizičke i virtualne) i razvijaju kreativne projekte.

Na skupu će se razgovarati o primjerima dobre prakse, kako javnim politikama potaknuti razvoj takvih prostora te kako ih u gradovima financirati iz sredstava EU-a.

U prvom dijelu panela ukratko će biti predstavljen projekt “Urban M” i koncept “maker space”. Zatim će sudionici moći saznati kako program međuregionalne suradnje URBACT može doprinijeti zajedničkim prostorima stvaranja.

U nastavku će biti održana rasprava u kojoj sudjeluju:
► Marko Helfrih, Zagrebački inovacijski centar – ZICER
► Paolo Zanzerović, IRIM – Institut za razvoj i inovativnost mladih/Croatian Makers
► Deborah Hustić, Radiona / Zagreb Makerspace
► Svjetlana Maleković, Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša
► Zrinko Rebrina, Grad Zagreb, Ured za programe i projekte Europske unije

Panel raspravu organiziraju zajedno Interreg projekt Urban M i Udruga gradova u RH (nacionalna točka Programa Urbact).

✅ PRIJAVA
Sudjelovanje je potrebno prijaviti do 15. svibnja 2019. putem sljedeće poveznice: http://tiny.cc/z9l25y

Za eventualna dodatna pitanja pošaljite upit na e-mail ured@odraz.hr

✅ Više informacija: http://odraz.hr/hr/novosti/odraz-ove-vijesti/panel-rasprava-o-zajednickim-prostorima-stvaranja-maker-space

Cilj projekta “Urban M – Suradnjom do novih kolaborativnih inovativnih rješenja” (https://bit.ly/2DWLMuN), u kojem Grad Zagreb sudjeluje kao partner, bolja je podrška i razvijanje inovacijske infrastrukture kroz “zajedničke prostore stvaranja” (maker spaces), koji su osmišljeni kao mjesto okupljanja ljudi različitih znanja i kompetencija, čijom se suradnjom dolazi do novih ideja i inovativnih proizvoda.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija