26. - 28. Ožujak 2017.

Priprema i provedba infrastrukturnih projekata financiranih iz EU fondova – savjetovanje

Hrvatsko društvo za ceste – Via Vita u suradnji sa Učilištem EU Projekti, organizira savjetovanje pod naslovom PRIPREMA I PROVEDBA INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA FINANCIRANIH IZ EUROPSKIH STRUKTURNIH I INVESTICIJSKIH FONDOVA U FINANCIJSKOM RAZDOBLJU 2014. – 2020., koje će se održati od 26. do 28. ožujka 2017. godine u hotelu Olympia u Vodicama.

Cilj savjetovanja, prema riječima organizatora, je kroz predavanja i rasprave, kao i radionice, pokazati polaznicima kako pripremiti projekt za sufinanciranje iz europskih fondova budući je osnovno polazište upravo kvalitetno razrađena dokumentacija za prijavu projekta. Iznimno je bitno i upravljanje projektnim ciklusom, a svaka faza projektnog ciklusa strukturiran je i jasan proces. Upravljanje projektima osigurava uključenost i odgovornost sudionika u procesu donošenja odluka i inzistira na timskom radu i komunikaciji.

Na ovom savjetovanju, kroz praktičan rad, tijekom obuke, uz korištenje primjera iz prakse, polaznici će:
• ovladati procesom i metodologijom izrade projektnog prijedloga,
• naučiti definirati ciljeve projekta,
• osnovna pravila projektnog menadžmenta i vođenje projekta,
• usvojiti neophodna znanja i iskustva za kvalitetnu pripremu i kasniju realizaciju razvojnih projekata.

Savjetovanje je namijenjeno svima onima koji planiraju ili se aktivno bave izradom i pripremom projekata sufinanciranih iz EU fondova, a prvenstveno:
• Predstavnicima lokalnih i regionalnih samouprava, pročelnicima i službenicima,
• Predstavnicima gospodarstva, nevladinih organizacija i poslovnih udruženja,
• Predstavnicima vladinih organizacija i institucija.

Program:
· 26.03., nedjelja / prijava sudionika, večera
· 27.03., ponedjeljak / radni dio- predavanja, ručak i večera
· 28.03., utorak / praktične radionice i terenski dio

prijavni-obrazac-via-vita
via-vita-savjetovanje

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?