01. Listopad 2019.

Proračun JLP(R)S i fiskalna odgovornost

Seminar “PRORAČUN JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE I FISKALNA ODGOVORNOST” u organizaciji Informatora održava se 1. listopada 2019. (utorak), u 9,30 sati u hotelu Sheraton, Kneza Borne 2, u Zagrebu.

Svrha seminara je pojasniti detalje izrade proračuna i financijskog plana JLP(R)S, a bit će riječi i o fiskalnoj odgovornosti sukladno Zakonu o fiskalnoj odgovornosti (Nar. nov., br. 111/18). Naglasak je na aktualnostima te primjerima i dvojbama iz prakse.

1.) Nevenka Brkić, dipl. oec., voditeljica Službe za podršku sustavu financiranja JLP(R)S-a, Državna riznica, Ministarstvo financija RH
PRORAČUN I FINANCIJSKI PLAN PRORAČUNSKIH KORISNIKA NA LOKALNOJ RAZINI
• Izrada proračuna i financijskog plana proračunskih korisnika JLP(R)S-a
– Zakonska osnova za izradu proračuna/financijskog plana
– Proračun i proračunske klasifikacije
– Primjer proračuna i financijskog plana/sadržaj obrazloženja financijskog plana/uočene nepravilnosti pri izradi proračuna
– Prijenos viškova i manjkova iz prethodnih godina
– Obustava, objava i dostava proračuna
– Planiranje rashoda proračunskih korisnika u sklopu decentraliziranih funkcija
– Planiranje rashoda za plaće i ostalih rashoda zaposlenika osnovnih i srednjih škola
• Dugoročno zaduživanje za projekte koji se (su)financiraju iz fondova Europske unije
• Izračun udjela u ukupnim sredstvima fiskalnog izravnanja u 2020.
• Zakonski i podzakonski akti za sustav strateškog planiranja
• Odgovori na pitanja
2.) Mladenka Karačić, dipl. oec., voditeljica Službe za državno računovodstvo i računovodstvo neprofitnih organizacija, Sektor za izvršavanje državnog proračuna, Ministarstvo financija RH
FISKALNA ODGOVORNOST
• Zakon o fiskalnoj odgovornosti (Nar. nov., br. 111/18)
• Prijedlog Uredbe o sastavljanju i predaji izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila
-Obveznici i rokovi sastavljanja izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila
– Uvjeti za davanje Izjave o fiskalnoj odgovornosti na obrascu 1.a
• Upitnik o fiskalnoj odgovornosti
– Nova područja u Upitniku
– Nova pitanja s posebnim naglaskom na pitanja iz područja planiranja proračuna JLP(R)S-a te financijskog plana proračunskih i izvanproračunskih korisnika iz njihove nadležnosti
• Ostale aktualnosti
• Odgovori na pitanja
Kotizacija:
Naknada za sudjelovanje na seminaru iznosi 980,00 kn (s PDV-om) po sudioniku.
Pogodnost za pretplatnike Informatora:
Pretplatnici lista Informator koji su podmirili obvezu za 2019., plaćaju kotizaciju u iznosu od 833,00 kn (s PDV-om) po sudioniku.

Naknada uključuje:
Sudjelovanje na seminaru, skriptu s powerpoint prezentacijama predavača, radni pribor, napitak i snack za vrijeme stanke.
Naknada se uplaćuje unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-011019-OIB PLATITELJA, najkasnije do dana održavanja seminara.

Više informacija na tel.: 01/4555-454,
e-mail: seminari@informator.hr,
web: www.informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?