Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. Listopad 2017.

Radionica: Savjeti mladih u razvoju lokalnih zajednica (Dugopolje)

LEADER mreža Hrvatske (LMH) i Institut za društvena istraživanja (IDIZ) pozivaju predstavnike županijskih, gradskih i općinskih savjeta mladih na jednodnevnu edukaciju ”Savjeti mladih u razvoju lokalnih zajednica: kako iskoristiti europske mogućnosti?”.

Radionica se provodi u sklopu projekta Urbana primjena CLLD metodologije kao sredstvo za društveno uključivanje mladih te ima za cilj prenijeti polaznicima informacije o provedbi CLLD (Community Led Local Development) metodologije lokalnog razvoja, koja se u tekućem programskom razdoblju (2014-20.) fakultativno uvodi u gradske sredine. Metodologija je izravno nastala na iskustvima primjene LEADER (Liaison Entre Actions de Développement de l’Économie Rurale) metode ruralnog razvoja te se zbog svoje velike uspješnosti u seoskim i ribarskim područjima sada širi i na gradska naselja zemalja EU. Očekuje se da će urbana primjena CLLD biti obavezna u slijedećem programskom razdoblju (2021-27.) pa je ovo jedinstvena prilika da se upoznate:

  • s osnovama njezine primjene u zemljama članicama EU
  • sa zakonodavnim okvirom EU koji se koristi u urbanoj primjeni CLLD
  • s primjerima dobre prakse u EU zemljama te se povežete s postojećim urbanim CLLD skupinama u državama EU
  • s mogućnostima financiranja koja se već sada nude mladima kroz ESI fondove (posebno ESF) te nacionalne izvore financiranja

Radionica će se održati 14.10.2017. u Dugopolju u prostorima DVD-a Dugopolje (ulica Sv. Mihovila 35)
Troškovi sudjelovanja na radionici iznose 40,00 HRK po osobi i podmiruju se izravno na radionici gdje će sudionici dobiti račun. Cijena uključuje: osvježenje u pauzama za kavu, ručak Prijave za radionicu se zaprimaju do 09.10.2017.

Prijavnice možete preuzeti ovdje.

Program radionice:

10.00 – 10.15 Otvaranje i pozdravna riječ Dorina Sraka (IDIZ), Milan Medić (LMH)

10.15 – 11.30 LEADER-CLLD metodologija -povijest primjene u ruralnim područjima EU Predstavljanje projekta Urbana primjena CLLD metodologije- što smo odradili do sada Marsela Rajković (LMH)

11.30 – 11.45 Pauza za kavu i čaj

11.45 – 12.30 Skype komunikacija Finska – Hrvatska -kako se provodi Urbana CLLD u EU Marjo Tolvanen (LAG „SEPRA“ i FLAG „ESKO“ Finska)

12.30 – 14.00 Ručak

14.00 – 16.00 Predstavljanje Erasmus+ programa s naglaskom na razmjene mladih i K2 Martina Marušić Britvec (VCK)

16.00 – 17.00 Rasprava s polaznicima radionice Dorina Sraka (IDIZ) Marsela Rajković (LMH)

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija