14. Listopad 2017.

Radionica: Savjeti mladih u razvoju lokalnih zajednica (Dugopolje)

LEADER mreža Hrvatske (LMH) i Institut za društvena istraživanja (IDIZ) pozivaju predstavnike županijskih, gradskih i općinskih savjeta mladih na jednodnevnu edukaciju ”Savjeti mladih u razvoju lokalnih zajednica: kako iskoristiti europske mogućnosti?”.

Radionica se provodi u sklopu projekta Urbana primjena CLLD metodologije kao sredstvo za društveno uključivanje mladih te ima za cilj prenijeti polaznicima informacije o provedbi CLLD (Community Led Local Development) metodologije lokalnog razvoja, koja se u tekućem programskom razdoblju (2014-20.) fakultativno uvodi u gradske sredine. Metodologija je izravno nastala na iskustvima primjene LEADER (Liaison Entre Actions de Développement de l’Économie Rurale) metode ruralnog razvoja te se zbog svoje velike uspješnosti u seoskim i ribarskim područjima sada širi i na gradska naselja zemalja EU. Očekuje se da će urbana primjena CLLD biti obavezna u slijedećem programskom razdoblju (2021-27.) pa je ovo jedinstvena prilika da se upoznate:

• s osnovama njezine primjene u zemljama članicama EU
  • sa zakonodavnim okvirom EU koji se koristi u urbanoj primjeni CLLD
  • s primjerima dobre prakse u EU zemljama te se povežete s postojećim urbanim CLLD skupinama u državama EU
  • s mogućnostima financiranja koja se već sada nude mladima kroz ESI fondove (posebno ESF) te nacionalne izvore financiranja

Radionica će se održati 14.10.2017. u Dugopolju u prostorima DVD-a Dugopolje (ulica Sv. Mihovila 35)
Troškovi sudjelovanja na radionici iznose 40,00 HRK po osobi i podmiruju se izravno na radionici gdje će sudionici dobiti račun. Cijena uključuje: osvježenje u pauzama za kavu, ručak Prijave za radionicu se zaprimaju do 09.10.2017.

Prijavnice možete preuzeti ovdje.

Program radionice:

10.00 – 10.15 Otvaranje i pozdravna riječ Dorina Sraka (IDIZ), Milan Medić (LMH)

10.15 – 11.30 LEADER-CLLD metodologija -povijest primjene u ruralnim područjima EU Predstavljanje projekta Urbana primjena CLLD metodologije- što smo odradili do sada Marsela Rajković (LMH)

11.30 – 11.45 Pauza za kavu i čaj

11.45 – 12.30 Skype komunikacija Finska – Hrvatska -kako se provodi Urbana CLLD u EU Marjo Tolvanen (LAG „SEPRA“ i FLAG „ESKO“ Finska)

12.30 – 14.00 Ručak

14.00 – 16.00 Predstavljanje Erasmus+ programa s naglaskom na razmjene mladih i K2 Martina Marušić Britvec (VCK)

16.00 – 17.00 Rasprava s polaznicima radionice Dorina Sraka (IDIZ) Marsela Rajković (LMH)

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?