17. Svibanj 2018.

PROGRAM radionice „Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti“ u Osijeku

Udruga gradova u Republici Hrvatskoj poziva vas na regionalnu radionicu Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti koja se održava u četvrtak, 17.5.2018. od 10 do 14 sati u ZOO hotelu u Osijeku, Sjevernodravska obala BB.
Na radionici će se raspravljati i problematizirati teme sigurnosti, videonadzora i odlaganja otpada u kontekstu novih obaveza gradova i Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom.

PROGRAM I TEME RADIONICE:

• Vijeća za prevenciju kriminaliteta – preporuke za podizanje sigurnosti i kvalitete življenja u lokalnoj zajednici – Sanja Živković, Policijska uprava Osječko baranjska
• Propisi i dokumentacija potrebna za uspostavu zaštite javnih površina – Emil Prpić, Ured ovlaštenog inženjera elektrotehnike
• Primjeri primjene video nadzora javnih površina – Darko Gelo, Alarm automatika d.o.o.
• Video nadzor i prometno redarstvo – Marko Andrić, RI-ING NET d.o.o.
• Odluka o komunalnom redu – temelj za postupanje komunalnog redarstva – Koviljka Aškić, direktorica, Eko-Adria d.o.o.
• Što nakon odluke i kako osmisliti cjenik? – Sonja Polonijo, savjetnica za razvoj, Eko Murvica d.o.o.
• Osječki sustav gospodarenja otpadom – Davor Vić, direktor, Unikom d.o.o.
• Gospodarenje otpadom i prostorom u urbanim sredinama – Andrija Rudić, direktor, Al Donia d.o.o.
• Održiva mobilnost u pametnim gradovima – Krešimir Dvorski, direktor, Netbike, Sustav javnih bicikala d.o.o.

U raspravi će sudjelovati predstavnici gradova, vijeća za prevenciju kriminaliteta MUP-a te predstavnici specijaliziranih tvrtki kao što su Alarm automatika, Eko Murvica, Ekoadria, Ri – ing, VIP Metronet, Micro – Link, Nextbike, Speculum, Al Donia i drugih. Uz primjere dobrih praksi kroz panel raspravu, predviđeno je i vrijeme za pitanja i odgovore sudionika.

Molimo da svoj dolazak najavite putem online prijave na ovom linku najkasnije dva dana prije dana održavanja radionice.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?