22. Travanj 2017.

Radionica za Savjete mladih: urbana primjena CLLD metodologije [Draganić]

LEADER mreža Hrvatske u suradnja s Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ) provodi projekt pod nazivom Urbana primjena CLLD metodologije kao sredstvo za društveno uključivanje mladih, u okviru kojeg smo proveli istraživanje zakonodavnog okvira i primjera dobre prakse u zemljama EU u pokretanju urbane primjene CLLD-a.

Urbana primjena CLLD u tekućem programskom razdoblju još uvijek nije obavezna za sve zemlje članice, ali se već primjenjuje u preko 10 zemalja EU. Europska komisija najavljuje da bi u slijedećem programskom razdoblju (2012-27.) urbana primjena CLLD trebala biti obavezna te financirana iz više ESI fondova (poput sadasnje primjene CLLD u ruralnim i ribarskim područjima).

Potaknuti tim činjenicama pokrenuli smo projekt kroz koji osnovna znanja o urbanoj primjeni CLLD metodlogije prenosimo gradskim i županijskim savjetima mladih, ali na edukacije o urbanoj primjeni CLLD također pozivamo i općinske savjete mladih te sve udruge mladih i za mlade.

Također, LAG-ovi i FLAG-ovi su vrlo dobrodošli na edukacije, jer oni trenutno predstavljaju jedine CLLD organizacije u RH pa će nužno davati potporu i urbanim LAG-ovima (ULAG) koji će se osnivati u svrhu primjene CLLD-a u gradskim naseljima u novom programskom razdoblju.

Naša prva edukacija će se održati 22. travnja u Draganiću kod Karlovca, za polaznike s područja središnje Hrvatske. Prijave se primaju do 15.4.2017.

Poziv na radionicu LMH-IDIZ

Prijavnica-LMH-IDIZ

LEADER letak print

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?