Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. Svibanj 2017.

Regionalna konferencija o sudjelovanju javnosti u proračunskom procesu

Regionalna konferencija o sudjelovanju javnosti u proračunskom procesu održava se u Ljubljani 11. svibnja 2017. godine u sklopu inicijative Partnerstva za otvorenu vlast te uz domaćinstvo Revizorskog suda Slovenije i Globalne inicijative za fiskalnu transparentnost – GIFT.

Cilj je regionalne konferencije raspravljati o međunarodnim iskustvima koja se odnose na sudjelovanje javnosti u kreiranju fiskalnih politika te podići svijest i javnosti i lokalnih vlasti o značaju uključivanja građana u proračunski proces.

Organizatori su uvjereni da će konferencija ohrabriti lokalne i regionalne vlasti na usvajanje dobrih praksi kako bi se pozitivni učinci sudjelovanja građana u kreiranju proračunskih stavaka ustalili i postali generalni obrasci postupanja.

Sudionici na konferenciji bit će predstavnici državnih i lokalnih vlasti iz Albanije, Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegocine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije što će uistinu omogućiti razmjenu iskustava, dobrih i onih drugih, manje dobrih praksi.

Više o programu konferencije i organizacijskim pojedinostima:

Regional Conference on Participative Budgeting _ Ljubljana Slovenia _ May 11 2017

Svoje sudjelovanje možete potvrditi putem sljedećih mail adresa:

sloaud@rs-rs.si & albertina@fiscaltransparency.net

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija