11. Svibanj 2017.

Regionalna konferencija o sudjelovanju javnosti u proračunskom procesu

Regionalna konferencija o sudjelovanju javnosti u proračunskom procesu održava se u Ljubljani 11. svibnja 2017. godine u sklopu inicijative Partnerstva za otvorenu vlast te uz domaćinstvo Revizorskog suda Slovenije i Globalne inicijative za fiskalnu transparentnost – GIFT.

Cilj je regionalne konferencije raspravljati o međunarodnim iskustvima koja se odnose na sudjelovanje javnosti u kreiranju fiskalnih politika te podići svijest i javnosti i lokalnih vlasti o značaju uključivanja građana u proračunski proces.

Organizatori su uvjereni da će konferencija ohrabriti lokalne i regionalne vlasti na usvajanje dobrih praksi kako bi se pozitivni učinci sudjelovanja građana u kreiranju proračunskih stavaka ustalili i postali generalni obrasci postupanja.

Sudionici na konferenciji bit će predstavnici državnih i lokalnih vlasti iz Albanije, Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegocine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije što će uistinu omogućiti razmjenu iskustava, dobrih i onih drugih, manje dobrih praksi.

Više o programu konferencije i organizacijskim pojedinostima:

Regional Conference on Participative Budgeting _ Ljubljana Slovenia _ May 11 2017

Svoje sudjelovanje možete potvrditi putem sljedećih mail adresa:

sloaud@rs-rs.si & albertina@fiscaltransparency.net

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?