02. - 03. Listopad 2018.

Regionalne rasprave o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom 2019. – 2023. Radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika  te organizira regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova. Nakon Siska i Slavonskog Broda, rasprava će se održati 2. listopada u Splitu i 3. listopada u Kninu.

Proces savjetovanja uključuje lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji. ODRAZ je suradnik Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

Pozivamo vas da nam se pridružite i sudjelujete u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke:

• Split, 2. listopada 2018., Hotel Park, Hatzeov perivoj 3 – za područje Splitsko-dalmatinske županije;
  • Knin, 3. listopada 2018., Veleučilište “Marko Marulić”, Petra Krešimira IV br. 30. – za područje Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije

Razgovor će se odvijati prema sljedećem programu:

• 10.00 – 11.00  Prezentacija Svjetske banke / Pitanja i odgovori
  • 11.00 – 11.30  Pauza za kavu
  • 11.30 – 13.00  Paralelne rasprave u grupama
    (javni sektor; civilni i akademski sektor te poslovni sektor )
  • 13.00 – 14.00  Ručak i neformalno druženje

Uvodno će ukratko biti predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena.

U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

PRIJAVA
Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do srijede 26. rujna 2018. putem online prijavnice:

** Za dodatne pojedinosti molimo kontaktirajte Marinu Vojković na: ured@odraz.hr ili telefonom na: 091 / 621 9418.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?