Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

02. - 03. Listopad 2018.

Regionalne rasprave o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom 2019. – 2023. Radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika  te organizira regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova. Nakon Siska i Slavonskog Broda, rasprava će se održati 2. listopada u Splitu i 3. listopada u Kninu.

Proces savjetovanja uključuje lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji. ODRAZ je suradnik Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

Pozivamo vas da nam se pridružite i sudjelujete u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke:

  • Split, 2. listopada 2018., Hotel Park, Hatzeov perivoj 3 – za područje Splitsko-dalmatinske županije;
  • Knin, 3. listopada 2018., Veleučilište “Marko Marulić”, Petra Krešimira IV br. 30. – za područje Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije

Razgovor će se odvijati prema sljedećem programu:

  • 10.00 – 11.00  Prezentacija Svjetske banke / Pitanja i odgovori
  • 11.00 – 11.30  Pauza za kavu
  • 11.30 – 13.00  Paralelne rasprave u grupama
    (javni sektor; civilni i akademski sektor te poslovni sektor )
  • 13.00 – 14.00  Ručak i neformalno druženje

Uvodno će ukratko biti predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena.

U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

PRIJAVA
Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do srijede 26. rujna 2018. putem online prijavnice:

** Za dodatne pojedinosti molimo kontaktirajte Marinu Vojković na: ured@odraz.hr ili telefonom na: 091 / 621 9418.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija