09. Srpanj 2019.

Rijeka: Predstavljanje Indeksa jednakosti i pratećeg priručnika

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje priručnika „Gradovi za jednakost“ kojeg su izradili Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u RH u okviru projekta „Gradovi za jednakost: bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financiranog sredstvima Europske unije iz programa Rights, Equality, and Citizenship 2016. Događaj će biti prilika da porazgovaramo sa zainteresiranima o njihovim iskustvima kao i da odgovorimo na pitanja ili nejasnoće u vezi korištenja Indeksa.

Predstavljanje u Rijeci održat će se u utorak, 09. srpnja 2019. godine, u Gradskoj vijećnici, Korzo 16.

Predstavit ćemo Vam priručnik Gradovi za jednakost koji detaljnije pojašnjava važnost i koristi provedbe politika jednakosti za gradove, i koji je namijenjen gradovima koji žele unaprijediti vlastitu praksu u ovom području. Koristeći strane i domaće primjere dobrih praksi, priručnik pruža praktične upute o tome kako to postići u okviru gradskih funkcija poslodavca, pružatelja javnih usluga te regulatora i donositelja javnih politika.

Također, predstaviti ćemo i Indeks – jednostavan alat za samoprocjenu jedinica lokalne samouprave o njihovim praksama na području jednakosti. Indeks je namijenjen promicanju izvrsnosti u području jednakosti, stoga pozivamo sve gradove koji svoje politike usmjerene jednakosti smatraju uspješnima i reprezentativnima, kao i one gradove koji žele ocijeniti i provjeriti stanje svojih praksi – da iskoriste Indeks!

Zašto sudjelovati? Gradovi koji od 15. srpnja do 2. rujna dostave svoj popunjeni Indeks ući će u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove za jednakost! Nagrada će biti dodijeljena na završnom događaju projekta u Zagrebu, u četvrtak 4. listopada 2019.

Zato pozivamo sve zainteresirane da dođu u Rijeku 09. srpnja, te iz prve ruke saznaju kako svoj grad mogu uključiti u utrku za najuspješniji hrvatski grad u području jednakosti.

Prijave se vrše isključivo putem on-line prijavnice i otvorene su do ponedjeljka, 08. srpnja u 12:00 sati.

11:15 – 11:30     Registracija i kava dobrodošlice

11:30 – 12:30     Predstavljanje projekta i Priručnika ”Gradovi za jednakost”

12:30 – 13:00     Pitanja i odgovori, razgovor s prisutnima

13:00 – 14:00     Ručak

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?