07. Ožujak 2019.

Znanstveno-stručni skup Instituta za javnu upravu

Institut za javnu upravu organizira znanstveno-stručni skup na temu “Normalizacija statusa javnih službenika – rješenje ili zamka”.

Skup se održava u četvrtak 7. ožujka 2019. od 9.00 – 17.00 h u dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49, Zagreb.

Urednice su prof. dr. sc. Gordana Marčetić, dr. sc Tijana Vukojičić Tomić i dr. sc. Iva Lopižić.

Na ovogodišnjem skupu će se analizirati aktualno stanje službeničkog zakonodavstva u Hrvatskoj i komparativnim službeničkim sustavima te raspravljati o utjecaju i ulozi globalnih trendova u području upravljanja ljudskim potencijalima na stanje u Hrvatskoj.

Uz znanstvena izlaganja koja će sadržajno obuhvatiti opće trendove i komparativna iskustva u području zapošljavanja, plaća i ocjenjivanja, usavršavanja i obrazovanja javnih službenika, te outsourcinga, na skupu će se osobita pozornost posvetiti novom pravnom uređenju plaća državnih i javnih službenika u RH pa zaseban panel biti posvećen toj problematici.

U sklopu panela o plaćama, usporedit će se normativno i stvarno stanje u Hrvatskoj te proširiti iskustvima iz zemalja regije.

Na skupu će biti simultano održana i dva okrugla stola na teme: „Etika i integritet u javnoj upravi“ te „Obrazovanje i usavršavanje javnih službenika“.

Po završetku skupa formulirat će se zajednički zaključci i stručni prijedlozi za poboljšanje postojećeg stanja koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

07.03.19. IJU savjetovanje

IJU 07.03.19. Prijavnica

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?