10. - 12. Travanj 2019.

SED 2019 – SUMMIT ENERGETSKE DEMOKRACIJE u Puli

SED 2019 / Summit energetske demokracije održat će se od 10. do 12. travnja 2019. godine u Puli.

Summit energetske demokracije je krovni događaj projekta u koji je uloženo nekoliko godina istraživanja te summit koji pokriva sve ključne aspekte i složenu problematiku vezanu uz najširi pojam energetike. Pojam energetske demokracije nije odabran slučajno jer upravo demokracija sugerira najvišu razinu odgovornosti i suodgovornosti za budućnost planeta, kroz energetske politike, tehnološki razvoj, međunarodnu i regionalnu suradnju, hrabrost i viziju u iskoracima.

Summit energetske demokracije okupit će vrhunske domaće i međunarodne stručnjake, poslovne lidere i kreatore energetskih i industrijskih politika, kako bi razgovarali o važnim temama koje oblikuju industrije. Odgovore na pitanja ključna za naš svakodnevni život sudionici će čuti od vrhunskih lidera industrije, a SED 2019 je ujedno i mjesto susreta sa stručnjacima iz povezanih industrija kao što su internetska sigurnost, „big data“ ili internet stvari (IoT).

Prioriteti energetske politike RH do 2030. godine s pogledom na 2050. godinu te izrada nove energetske strategije bit će u središtu zanimanja SED 2019, jednako kao i širi regionalni kontekst složenosti energetskog sektora i sigurnosti opskrbe. Jednako tako, važne tematske cjeline činit će problematika reforme institucionalnog okvira u energetskom sektoru, provedba kratkoročnih sektorskih mjera u cilju pokretanja gospodarskog rasta te pokretanje srednjoročnih i dugoročnih mjera po pojedinim energetskim podsektorima. Osobita pozornost bit će posvećena energetskoj demokraciji u najširem smislu kao i promociji naprednih energetskih mreža.

Skup se obraća širokom spektru dionika u rasponu od države, lokalnih zajednica, gospodarskih subjekata, znanstvenih i obrazovnih institucija i udruga građana te okuplja vrhunske stručnjake koji će tumačiti i raspravljati o najvažnijim aktualnim trendovima u energetici.

Od posebnog je interesa i značaja za gradove Panel br. 10 koji se održava 11. travnja od 9.30 do 10.30 pod nazivom “Primjeri dobre prakse gradova”. Na panelu će biti riječi o putu gradova prema energetskoj neovisnosti i borbi protiv energetskog siromaštva; o energetskoj tranziciji u Gradu Cresu; o prvoj geotermalnoj elektrani u Hrvatskoj, Velika Ciglena; te o postignućima DARLINGe (Danube Region Leading Geothermal Energy) projekta finaciranog u okviru Prvog poziva iz Programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav 2014.-2020. Uz moderiranje Mislava Togonala, na panelu će govoriti Antonija Jozić, Gradonačelnica Pleternice, Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca, Kristijan Jurjako, gradonačelnik Cresa, Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, predstavnik Grada Pule i Tamara Marković, predstavnica Hrvatskog geološkog instituta.

Više i detaljnije možete se informirati iz dokumenta:

SED 2019 PROGRAM

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?