Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

10. - 12. Travanj 2019.

SED 2019 – SUMMIT ENERGETSKE DEMOKRACIJE u Puli

SED 2019 / Summit energetske demokracije održat će se od 10. do 12. travnja 2019. godine u Puli.

Summit energetske demokracije je krovni događaj projekta u koji je uloženo nekoliko godina istraživanja te summit koji pokriva sve ključne aspekte i složenu problematiku vezanu uz najširi pojam energetike. Pojam energetske demokracije nije odabran slučajno jer upravo demokracija sugerira najvišu razinu odgovornosti i suodgovornosti za budućnost planeta, kroz energetske politike, tehnološki razvoj, međunarodnu i regionalnu suradnju, hrabrost i viziju u iskoracima.

Summit energetske demokracije okupit će vrhunske domaće i međunarodne stručnjake, poslovne lidere i kreatore energetskih i industrijskih politika, kako bi razgovarali o važnim temama koje oblikuju industrije. Odgovore na pitanja ključna za naš svakodnevni život sudionici će čuti od vrhunskih lidera industrije, a SED 2019 je ujedno i mjesto susreta sa stručnjacima iz povezanih industrija kao što su internetska sigurnost, „big data“ ili internet stvari (IoT).

Prioriteti energetske politike RH do 2030. godine s pogledom na 2050. godinu te izrada nove energetske strategije bit će u središtu zanimanja SED 2019, jednako kao i širi regionalni kontekst složenosti energetskog sektora i sigurnosti opskrbe. Jednako tako, važne tematske cjeline činit će problematika reforme institucionalnog okvira u energetskom sektoru, provedba kratkoročnih sektorskih mjera u cilju pokretanja gospodarskog rasta te pokretanje srednjoročnih i dugoročnih mjera po pojedinim energetskim podsektorima. Osobita pozornost bit će posvećena energetskoj demokraciji u najširem smislu kao i promociji naprednih energetskih mreža.

Skup se obraća širokom spektru dionika u rasponu od države, lokalnih zajednica, gospodarskih subjekata, znanstvenih i obrazovnih institucija i udruga građana te okuplja vrhunske stručnjake koji će tumačiti i raspravljati o najvažnijim aktualnim trendovima u energetici.

Od posebnog je interesa i značaja za gradove Panel br. 10 koji se održava 11. travnja od 9.30 do 10.30 pod nazivom “Primjeri dobre prakse gradova”. Na panelu će biti riječi o putu gradova prema energetskoj neovisnosti i borbi protiv energetskog siromaštva; o energetskoj tranziciji u Gradu Cresu; o prvoj geotermalnoj elektrani u Hrvatskoj, Velika Ciglena; te o postignućima DARLINGe (Danube Region Leading Geothermal Energy) projekta finaciranog u okviru Prvog poziva iz Programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav 2014.-2020. Uz moderiranje Mislava Togonala, na panelu će govoriti Antonija Jozić, Gradonačelnica Pleternice, Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca, Kristijan Jurjako, gradonačelnik Cresa, Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, predstavnik Grada Pule i Tamara Marković, predstavnica Hrvatskog geološkog instituta.

Više i detaljnije možete se informirati iz dokumenta:

SED 2019 PROGRAM

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija