07. Veljača 2019.

Seminar „Komunalno redarstvo – postupanje i ovlasti”

Tvrtka Eko-Adria d.o.o. poziva vas na seminar o komunalnom redarstvu. Naime, donošenjem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu i slijedom toga nastala obveza donošenja Odluke o komunalnom redu i drugih pripadajućih i srodnih odluka, prilika je da se u potpunosti uredi održavanje komunalnog reda i druga pitanja važna za komunalno gospodarstvo. Što nam donosi Zakon o izmjeni i dopunama zakona o zaštiti od buke i Izmjene zakona o održivom gospodarenju otpadom, a vezano za postupanje komunalnog redarstva? Isto tako, postupanje komunalnih redara na pomorskom dobru posebno je važno za primorski dio naše zemlje. O svemu tome, ali i o izradi rješenja o upravnoj mjeri komunalnih redara, izradi obveznog prekršajnog naloga, optužnom prijedlogu i ostalim rješenjima govoriti ćemo na našem seminaru, a pokušat ćemo i dati odgovore na vaša pitanja o specifičnim problemima s kojima se susrećete u svakodnevnom radu.

Seminar će voditi:
• Koviljka Aškić, univ.spec.oecoing, Direktorica u Eko.-Adria d.o.o.
• Matko Lovreta, dipl. iur., Pročelnik upravnog odjela za komunalnu djelatnost Grada Makarske
• Blagodar Španja, bacc.admin.publ., Voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Vodica

PROGRAM:

8.30 – 9.00 Prijava sudionika
9.00 – 9.45 Opći akti koji se donose temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu kao temelj za postupanje komunalnih redara
9.45 – 10.30 Prekršajni zakon – postupanje i ovlasti komunalnog redarstva
10.30 – 10.45 Pauza
10.45 – 11.10 Zakon o izmjeni i dopunama zakona o zaštiti od buke i Izmjene zakona o održivom gospodarenju otpadom – ovlasti komunalnog redarstva
11.10 – 11.30 Postupanje komunalnog redara na pomorskom dobru
11.30 – 12.00 Rješenje komunalnog redara o upravnoj mjeri
12.00 – 13.00 Pauza
13.00 – 13.30 Obvezni prekršajni nalog
13.30 – 13.45 Optužni prijedlog
13.45 – 14.00 Rješenje o troškovima postupka
14.00 – 14.15 Pauza
14.15 – 15.00 Ovlasti komunalnih redara temeljem Pravilnika o zahvatima u prostoru koji se ne smatraju građenjem, a za koje se izdaje lokacijska dozvola
Rasprava
15.00 – 16.00 Rješavanje konkretnih problema s kojima se susreću komunalni redari u svom radu
Pitanja i odgovori

Lokacija održavanja: Ustanova za cjeloživotno obrazovanje CTZ, Ul. Brešćenskog 4, 10000 Zagreb

Cijena kotizacije: 1.600,00 kn + PDV

Postupak prijave: ispunjenu prijavnicu poslati na e-mail: ekoadria@ekoadria.hr

Postupak plaćanja: po ispunjenoj prijavnici poslati ćemo ponudu temeljem koje možete izvršiti uplatu kotizacije. Kotizacija se plaća na račun PBZ, IBAN: HR4223400091110326172.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?