21. Lipanj 2017.

Building Smart Cities (Veleposlanstvo SAD, Zagreb)

Konferencija o “pametnim gradovima“ će se održati u srijedu, 21. lipnja u Veleposlanstvu SAD s početkom u 10:00 sati.

Koncept „pametnih gradova“ brzo se širi Hrvatskom. On obuhvaća korištenje suvremene tehnologije za učinkovito upravljanje gradskim resursima, za poboljšanje kvalitete života stanovnika, te za povećanje zadovoljstva posjetitelja. Ideja konferencije je potaknuti dijalog hrvatskih gradova s američkim poduzećima koja im mogu pomoći ostvariti ove ciljeve.

Konferencija će započeti pozdravnim govorom veleposlanice Juliete Valls Noyes, te uvodnom prezentacijom g. Roberta Peasleea, američkog trgovinskog konzula u Milanu i voditelja sektora “pametnih gradova“ za europsko tržište. International Data Corporation (IDC), poznata američka tvrtka za analize tržišnih trendova u IT industriji, prezentirat će zatim svoja predviđanja razvoja “pametnih gradova“ u narednim godinama. Srž konferencije bit će kratki prikazi konkretnih rješenja američkih poduzeća IBM, Motorola, Microsoft, Fortinet, Oracle, BigBelly, Streetline i ParkJockey. Njihovi predstavnici govorit će o umrežavanju senzora i uređaja, naprednom korištenju podataka, sigurnosti i zaštiti, te komunalnim uslugama i parkiranju. Kroz panel diskusiju upoznat ćemo se i s postignućima hrvatskih pametnih gradova: Dubrovnika, Zagreba, Rijeke i Pleternice. Zatim će nas gđa Maja Salapić iz Agencije za mobilnost i programe Europske Unije uputiti na izvore financiranja namijenjene projektima „pametnih gradova“. Na kraju, sudionici će moći pojedinačno razgovarati s predstavnicima američkih poduzeća.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?