18. - 19. Listopad 2018.

Smart islands 2018 na Krku i Hvaru

Veleposlanstvo Danske organizator je dva skupa “Smart islands 2018” koji se održavaju na Krku dana 18. listopada te na Hvaru 19. listopada.

Na oba će skupa biti riječi o danskim iskustvima u osmišljavanju i provedbi mjera za uspostavu energetski održivih otoka. Iz primjera kolega iz Danske vidjet ćemo da održivih otoka u smislu brižnog i promišljenog raspolaganja energijom ne bi bilo bez suštinske sinergije lokalnih vlasti i akademske zajednice te udruga i svakog pojedinog građanina. Dugogodišnja i sustavna edukacija, tehnička i tehnološka unaprijeđenja te ulaganja u (novo)energetski sektor, preduvjet su održivosti otoka, time i ostanka života na njima.

Zašto danski otoci znaju i mogu te gdje su hrvatski otoci na putu održivosti, racionalnog trošenja energije te zaštite voda i okoliša, poslušajte na skupovima u Krku i Hvaru.

Program, Krk 2018
Program Hvar 2018

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?