04. Srpanj 2019.

OTKAZANO – Split: Predstavljanje Indeksa jednakosti i pratećeg priručnika

Predstavljanje priručnika i indeksa gradova za jednakost, koje je planirano u Splitu u četvrtak 4.7. otkazano je zbog slabog interesa ciljane skupine!

Predstavit ćemo Vam priručnik Gradovi za jednakost koji detaljnije pojašnjava važnost i koristi provedbe politika jednakosti za gradove, i koji je namijenjen gradovima koji žele unaprijediti vlastitu praksu u ovom području. Koristeći strane i domaće primjere dobrih praksi, priručnik pruža praktične upute o tome kako to postići u okviru gradskih funkcija poslodavca, pružatelja javnih usluga te regulatora i donositelja javnih politika.

Također, predstaviti ćemo i Indeks – jednostavan alat za samoprocjenu jedinica lokalne samouprave o njihovim praksama na području jednakosti. Indeks je namijenjen promicanju izvrsnosti u području jednakosti, stoga pozivamo sve gradove koji svoje politike usmjerene jednakosti smatraju uspješnima i reprezentativnima, kao i one gradove koji žele ocijeniti i provjeriti stanje svojih praksi – da iskoriste Indeks!

Zašto sudjelovati? Gradovi koji od 15. srpnja do 2. rujna dostave svoj popunjeni Indeks ući će u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove za jednakost! Nagrada će biti dodijeljena na završnom događaju projekta u Zagrebu, u četvrtak 4. listopada 2019.

****

Sljedeće regionalno predstavljanje planirano je u Rijeci (9.7.).

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?