27. Lipanj 2019.

Varaždin: Praktični primjeri iz proračunskog računovodstva, eRačuni, zaštita prijavitelja nepravilnosti i druge aktualnosti kod proračuna i proračunskih korisnika

U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine, TEB organizira savjetovanje za JLP(R)S-e, proračunske i izvanproračunske korisnike u Varaždinu, u Park Boutique Hotelu, Juraja Habdelića 6.

Početak: u 9:30 sati

Prijam: od 9:00 sati

Program:

1. Proračunsko računovodstvo
  • Evidentiranje nekih poslovnih događaja – primjeri iz prakse
    • Plaćanja s poslovnim karticama (kreditnim i debitnim) i gotovim novcem
    • Prekoračenja po poslovnom računu
    • Rashodi reprezentacije
    • Predujmovi
    • Ispravak vrijednosti i otpis potraživanja, naplata i otpis ranije ispravljenih potraživanja
    • Ispravak nekih knjigovodstvenih pogrešaka i dr.
  • Polugodišnje financijsko izvještavanje
  • Nova Uredba o sastavljanju i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila – Novi Upitnik (primjena za 2019. godinu)
  1. Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti kod proračuna i proračunskih korisnika
  • Tko ima obvezu prijavljivanja nepravilnosti?
  • Vrste prijavljivanja nepravilnosti i kako ih prijaviti
  • Koje su obveze tijela javne vlasti, pravnih i fizičkih osoba?
  • Koja prava ima prijavitelj nepravilnosti?
  • Postupak prijavljivanja nepravilnosti
  • Obveze poslodavca: Obveza i postupak imenovanja povjerljive osobe; Uređivanja postupka unutarnjeg prijavljivanja
  1. Primjena Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi kod proračuna i proračunskih korisnika
  • Na koga se Zakon primjenjuje?
  • Što je elektronički račun?
  • Tko su informacijski posrednici?
  • Postupanje s eRačunima, zaprimanje i obrada
  • Tko ima obvezu izdavanja i slanja eRačuna?
  • Tko mora zaprimati eRačune?
  • Kako se moraju zaštiti osobni podaci?
  • Inspekcijski nadzor i nadzorna tijela
  1. Pravo na regres za godišnji odmor za 2019. godinu
  2. Odgovori na pitanja

Predavačice: TEB-ove savjetnice Nikolina Bičanić i Ljubica Đukanović

Pisani materijal: Radna mapa s prezentacijama predavača i primjerima.

Kotizacija: Naknada za sudjelovanje na seminaru po sudioniku iznosi 600,00 kn (s PDV-om). U cijenu je uključen pisani materijal, radni pribor i topli napitak.

Drugi i svaki sljedeći sudionik iz iste pravne osobe plaća kotizaciju u iznosu od 500,00 kn (s PDV-om).

Pogodnosti za TEB-ove pretplatnike:

• Za pretplatnike FIP-a naknada po polazniku iznosi 500,00 kn (s PDV-om), ako je obveza za 2019. podmirena.

Jedna osoba iz pravne osobe koja s TEB-om ima zaključen Ugovor o uslugama savjetovanja može sudjelovati bez plaćanja kotizacije, ako je obveza za 2019. podmirena.

Prijava: Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB putem maila: teb@teb.hr; faxa: 01 46 11 411 ili web prijavnice.

Uplata: Naknada za sudjelovanje na seminaru uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a: HR56 2340 0091 1001 8078 7, a može se uplatiti i u gotovini na recepciji TEB-a, prije ulaska u dvoranu.

Molimo Vas da se pravovremeno prijavite kako bi omogućili organizatorima kvalitetnu organizaciju seminara. Sve dodatne informacije o seminaru možete dobiti na telefonom, pozivom na broj: 01/ 4571-640.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?