Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. Prosinac 2018.

Webinar: Potencijal bioplina u energetskoj tranziciji gradova i regija

Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors), jedna od najvažnijih inicijativa Europske unije usmjerena na aktivno uključenje lokalne i regionalne uprave u borbu protiv klimatskih promjena poziva sve zainteresirane da se prijave na webinar kojem je cilj približiti načine korištenja bioplina u gradovima i pojasniti prednosti korištenja energije iz obnovljivih izvora.

Revidirana Direktiva o obnovljivim izvorima energije postavlja cilj od najmanje 32% udjela energije iz obnovljivih izvora do 2030. Regije i gradovi su predvodnici razvoja novih tehnika za održivo i kružno korištenje resursa na svojim područjima. Bioplin je obnovljiv izvor koji se može koristiti za proizvodnju električne i toplinske energije, te transportnih goriva. Projekt BiogasAction usmjeren je na otkrivanje potencijala bioplina za regije i gradove. Ovaj webinar će pružiti uvid u BiogasAction pristup i postignuća, te dati primjere kako se bioplin može integrirati u europske gradove i regije.

Webinar se održava u srijedu 12. prosinca 2018. od 11:00 do 12:30, a registrirati se možete ovdje.

Program:

  1. EU okvir za proizvodnju energije i bioplina iz otpada

Jose-Jorge Diaz Del Castillo, European Commission – DG ENV

  1. Projekt BiogasAction: ciljevi i rezultati

Nils Daugaard, EC Network 

  1. Studija slučaja: integracija bioplina u lokalne planske dokumente

Anda Jekabsone, Ekodoma [Latvia]

  1. Studija slučaja: postrojenje Solrød Biog

Tyge Kjær, Roskilde University [Denmark]

  1. Pitanja i odgovori

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija