Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. rujan. 2018.

Donja Stubica – grad po mjeri (kreativnog) čovjeka

Na prvoj radionici Mreže kreativnih gradova Hrvatske u Donjoj Stubici bio je užitak slušati kako predstavnici kulturnih udruga i ustanova sa zanosom opisuju boje i mirise svoga grada, ljepotu prirode, toplinu dobrosusjedskih odnosa, bogatstvo kulturnih događanja i baštine, sve ‘na pješice’…

U gradu koji nosi službenu titulu ‘Grad perunika’ inicirani su mnogi projekti očuvanja starih sorata voća, izdvojen je genom Gupčeve lipe i rasađen na 30-tak lokacija diljem Hrvatske, a perunika postaje zaštitni znak donjostubičkih javnih površina, ali i sirovina nove kreativne industrije farmaceutskih i kozmetičkih pripravaka.

Na 15-tak minuta od Zagreba, ova oaza mira ima izvanredne potencijale za razvoj kreativnih i kulturnih industrija, a među brojnim izazovima nit vodilja je upravo kreativnošću i inventivnošću prevladati ograničenja relativno skromnog gradskog proračuna, te kroz društveni dijalog osmisliti dugoročnu razvojnu strategiju.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija