02. listopad. 2018.

Drugi City LAB panel na temu vitalnih gradova

U Sisku u četvrtak 11. listopada, održat će se novi City LAB panel na temu vitalnih gradova kojega suorganiziraju Laboratorij za društvene inovacije i Udruga gradova.

Na drugoj po redu panel tribini u okviru serije razgovora City Lab diskutiramo o temi stvaranja i prilagodbe javnih prostora kroz povezivanje kulturne i prirodne baštine s ciljem otvaranja gradskih zona za aktivan život građana i drugih dionika. Na događaju će se raspraviti u kojoj mjeri su javni prostori prilagođeni aktivnom životu građana u gradu Sisku, postoji li svijest građana o aktivnom životu u gradu te koje bi javne politike mogle potaknuti njegov razvoj.

Na City Lab panel diskusiji gostuju:

• Predstavnik/ca Grada Siska
  • Predstavnik/ca Turističke zajednice grada Siska
  • Predstavnik Skwhata, Koordinacije udruga mladih Sisak
  • Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak
  • Marko Zlonoga, arhitekt, URBACT ekspert

Tribina se održava u prostorijama Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK na adresi Capraška ulica 12, od 13.00 do 15.00 sati. Ulaz na panel je besplatan uz OBAVEZNU prijavu dolaska putem poveznice.

City Lab talks serija je mini događanja na temu aktivnog života građana s ciljem unapređenja javnih prostora i promocije rekreacije i zdravog življenja u urbanim sredinama. Organizatori City LAB talks su Laboratorij za društvene inovacije i Udruga gradova u RH. City LAB Talks financijski podržavaju program URBACT III i Europski fond za regionalni razvoj.