10. svibanj. 2017.

Drugi Hrvatski ruralni parlament završen usvajanjem Deklaracije

U Međimurju je od 20. do 22. travnja 2017. održan drugi Hrvatski ruralni parlament (HRP) na kojemu je sudjelovalo više od 330 sudionika iz svih krajeva Hrvatske.

Drugi Ruralni parlament okupio je predstavnike LAG-ova i raznih udruga koje se bave ruralnim razvojem, stručne i znanstvene organizacije, predstavnike ministarstava i središnjih državnih tijela, a jednako tako i jedinice lokalne samouprave, poduzetnike, poljoprivredne proizvođače, obrtnike i druge dionike ruralnog razvoja.

Sudionici su zadnjeg dana Hrvatskog ruralnog parlamenta usvojili Deklaraciju koja se temelji na deset točaka ključnih za razvoj ruralnih područja:

Deklaracija_2HRP_final