07. ožujak. 2017.

Dvodnevna obuka u Splitu – priprema infrastrukturnih vodnokomunalnih projekata

U Splitu 30. i 31.3. Udruga gradova organizira obuku o pripremi infrastrukturnih investicijskih projekata u vodnokomunalnom sektoru. Obuka će se održati u hotelu Dalmina (****) na adresi Kopilica 5.

Ciljane skupine su zaposlenici gradova, općina i isporučitelja vodnih usluga koji rade na pripremi infrastrukturnih vodnokomunalnih projekata.

Dva su glavna cilja obuke: a) upoznati sudionike obuke s preduvjetima financiranja projekata iz europskih i međunarodnih izvora te b) osposobiti sudionike za pripremu investicijskih infrastrukturnih projekata.

Sudionici će obraditi sljedeće teme tijekom dva dana obuke: upravljanje projektnim ciklusom, dionici projekta, provedba, nadzor, evaluacija i revizija projekta, unutarnja organizacija i planiranje, institucionalna rješenja za složene višedonatorske projekte te priprema i planiranje za provedbu infrastrukturnih projekata. Za prvi dan obuke planirana je i terenska posjeta agenciji Eko Kaštelanski zaljev i objektima ‘Stupe’.

Obuku drže dvoje trenera s dugogodišnjim iskustvom u području obrazovanja odraslih: Tanja BLAŠKOVIĆ RABAR, mr. sc. ekonomije, savjetnica u konzultantskom poduzeću RESET d.o.o., Rijeka te Srećko GOIĆ, dr.sc. ekonomije, redovni profesor na Katedri za management Ekonomskog fakulteta u Splitu. Drugi dan obuke gostujuće predavanje održat će Vesna GRIZELJ ŠIMIĆ, dipl. ing. građevinarstva, voditeljica Sektora za podršku pripremi i provedbi EU projekata u Hrvatskim vodama.

Kotizacija:

• 650,00 kn za dužnosnike i zaposlenike uprava gradova koji su članovi Udruge gradova;
  • 1.100,00 kn za ostale sudionike iz gradova nečlanova odnosno isporučitelja vodnih usluga.

Cijena kotizacije obuhvaća: sudjelovanje na obuci, predavače, radne materijale u digitalnom i tiskanom izdanju, dnevna osvježenja, dva ručka te organizirani prijevoz tijekom terenske posjete Eko Kaštelanskom zaljevu. Kotizacija se uplaćuje na račun Udruge gradova, s naznakom ”obuka Split’‘:

Žiro račun 2402006-1100675273 (Erste banka)

IBAN HR1924020061100675273 OIB 47978428233

Udruga gradova nije obveznik PDV-a.

Prijava na obuku: Za sudjelovanje na obuci popunite prijavni obrazac te ga, uz potvrdu uplate kotizacije, dostavite na e-mail marko@udruga-gradova.hr do 24. ožujka 2017. Za dodatna pitanja možete se obratiti na navedeni e-mail ili na telefon 01/631-3323 (Marko Ercegović).

Dan 1. (30. ožujka 2017.)
08:30 – 09:00 Dolazak i kava dobrodošlice
09:00 – 09:25 Uvod
Pozdravna riječ, predstavljanje rasporeda radionice, ciljeva radionice

Predstavljanje sudionika i očekivanja od radionice

09:25 – 10:30 Uvod u upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičke matrice
Faze projektnog ciklusa / Pristup logičke matrice
Vježba 1: Formiranje logičke matrice
10:30 – 11:00 Pauza
11:00 – 13:00 Dionici projekta i važnost učinkovitog upravljanja ljudskim resursima
Dionici projekta / Vježba 2: Analiza bitnih dionika
Osnivanje projektnog tima / Vježba 3: Sastavljanje projektnog tima
13:00 – 14:00 Ručak
14:00 – 16:00 Veliki projekti u vodnom sektoru: iskustva, problemi i rješenja

Agencija EKO Kaštelanski zaljev: studijski posjet objektima ‘Stupe’ i razgovor o njihovim iskustvima u planiranju, financiranju i provedbi projekata

Dan 2. (31. ožujka 2017.)
09:00 – 09:30 Sažetak prvog dana obuke i uvod u drugi dan
09:30 – 10:30 Izvori financiranja i uloga posredničkog tijela prve i posredničkog tijela druge razine
Mogući izvori i vrste (su)financiranja / Uloga posredničkog tijela prve i druge razine
Vježba 4: Definiranje izvora financiranja
10:30 – 11:00 Pauza
11:00 – 13:00 Gost predavač iz Hrvatskih voda: Okvir za provedbu vodno-komunalnih projekata
13:00-13:30 Zaključci radionice i evaluacija
13:30-14:30 Ručak
14:30 Odlazak sudionika obuke

Program obuka o upravljanju u području vodnokomunalnog sektora nastao je iz suradnje njemačkih partnera (GIZ) i udruga lokalnih vlasti u Hrvatskoj i država regije u okviru projekta LLSEE. Metodološki je usmjeren na profesionalne potrebe potencijalnih korisnika, usvajanje praktičnih znanja, proučavanje studija slučaja (case studies) te razmjenu iskustava između kolega. Broj sudionika obuke ograničen je na najviše 20 osoba što omogućava kvalitetan rad u grupi i dozvoljava aktivnu participaciju svih sudionika. Komentare nekih sudionika s prošlih obuka možete pogledati u video prilogu.