01. veljača. 2018.

Europske lokalne vlasti traže partnere za projekte ”Europe za građane”

Tri poziva hrvatskim gradovima na sudjelovanje u projektima stigli su iz inozemstva. Riječ je o lokalnim vlastima iz Španjolske i Latvije te prijedlozima za projektne aktivnosti u područjima bratimljenja i umrežavanja gradova.

Općina Dagdas tako traži partnere za aktivnosti bratimljenja gradova s posebnim naglaskom na sektore umjetnosti i kulture, obrazovanja i mladih, socijalne inkluzije i zaštite, sporta i slobodnog vremena, lokalne gastronomije te ekologije i zaštite okoliša. Kontakt za potencijalne partnere je: Marija Mickeviča, pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, e-mail: mickevica.marija@inbox.lv. Više informacija.

Općina Riebiņi traži partnere za projekte koji bi se ticali različitih tema iz područja poljoprivrede, kulture, glazbe i tradicije, sporta te građanske participacije i aktivnosti mladih. Kontakt osoba je Ilze Kudiņa, projektna voditeljica, e-mail: ilze.kudina@riebini.lv. Više informacija.

Gradsko vijeće Santillana del Mar iz španjolske Kantabrije traže projektne partnere za korištenje novih tehnologija društvenih mreža u mobiliziranju građanske participacije i uključenosti mladih u ruralnom okruženju. Potencijalni partneri mogu se s iskazom interesa javiti na e-mail: paz.diaz.nieto@opecantabria.es. Više informacija.

Prvi rok za prijavu projekata je 1. ožujka 2018. Službene stranice programa Europa za građane.