18. srpanj. 2018.

Grad Napulj (ITA) hitno traži partnerski grad koji će se pridružiti njihovoj URBACT transfernoj mreži

URBACT-ova transferna mreža pod nazivom “CommUnities“, čiji je nositelj Grad Napulj iz Italije, traži partnerski grad koji će im se priključiti te, uz prilagodbu, transferirati dobru praksu talijanskog grada u svoju lokalnu sredinu.

Ako je vaš grad zainteresiran za pridruživanje ovoj mreži, interes možete izraziti na nicola.masella@comune.napoli.itroberta.nicchia@comune.napoli.it. Zbog relativno kratko roka, predlažemo da to učinite što prije.

Dobru praksu, koja je nagrađena titulom URBACT-ove dobre prakse, kandidiralo je Gradsko vijeće u Napulju, a ima za cilj osigurati kolektivno uživanje zajedničkih dobara kao što su voda, javne službe, škole, znanje, kulturna i prirodna baština te njihovo očuvanje u korist budućih generacija kroz javno upravljanje koje omogućuje pravednu upotrebu.

Zahvaljujući modelu dobre prakse upravljanja, provedeno je više od 250 projekata, smanjujući troškove proizvodnje korištenjem slobodnih i zajedničkih prostora, resursa, znanja i vještina.

Više informacija o dobroj praksi možete pronaći na http://urbact.eu/lost-found.