07. lipanj. 2018.

Iskustva i rezultati hrvatskih gradova u programu URBACT III predstavljeni u Šibeniku

Predstavnici šest hrvatskih gradova, Nacionalne URBACT točke, Ministarsva graditeljstva i prostornog uređenja kao upravljačkog tijela te Agencije za regionalni razvoj kao kontrolnog tijela, okupili se u Šibeniku 17. i 18. svibnja kako bi predstavili rezultate dvogodišnjeg rada u URBACT mrežama i podijelili iskustva iz sudjelovanja u europskom programu održivog urbanog razvoja.

Šibenska gradska knjižnica ”Juraj Šižgorić”, sjajan primjer domaće arhitekture, bila je domaćin dvodnevnog okupljanja s kojim je završio provedbeni period URBACT-ovih mreža za planiranje,  u kojima je bilo uključeno čak 9 hrvatskih gradova: Dubrovnik, Koprivnica, Petrinja, Solin, Split, Šibenik, Varaždin, Zadar i Zagreb.

Što su rekli tom prilikom te preporučuju li sudjelovanje u URBACT-u i drugima, pročitajte na http://urbact.eu/iskustva-i-rezultati-hrvatskih-gradova-u-programu-urbact-iii.