06. svibanj. 2019.

Konferencija “Europe Goes Local” u Samoboru

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira završnu konferenciju projekta “Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level” pod nazivom Rad s mladima na lokalnoj razini: rezultati i preporuke. Konferencija će se održati u petak, 31. svibnja 2019. godine, u Centru za mlade Bunker u Samoboru, od 12:00 do 16:00 sati, a namijenjena je donositeljima odluka na lokalnoj razini.

“Europe Goes Local” trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jedno strateško partnerstvo. U projekt je na nacionalnoj razini izravno uključeno 11 općina i gradova s područja Republike Hrvatske, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima.

Cilj konferencije je predstaviti projekt, kao i provedene aktivnosti od strane jedinica lokalne samouprave. Na konferenciji će se raspravljati o primjerima dobre prakse kao rezultata jednogodišnjeg rada na izradi i realizaciji planova uključenih JLS-ova kojima je unaprijeđena podrška lokalnom radu s mladima. Također, predstavit će se Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini kao rezultat projekta Europe Goes Local na međunarodnoj razini.

Konferencija će poslužiti i kao platforma na kojoj će se prisutnim gradovima i općinama uputiti poziv za sudjelovanje u nastavku projekta pa je sudjelovanje na konferenciji ujedno i izvrsna prilika za upoznavanje s detaljima projekta i dobrobiti od sudjelovanja za jedinice lokalne samouprave.

Prijave su moguće putem prijavnog obrasca dostupnog ovdje, do 17. svibnja 2019. godine. Broj sudionika je ograničen, a potvrdu sudjelovanja, detaljan program konferencije i upute o povratu putnih troškova dobit ćete nakon zatvaranja prijava.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno kontaktirajte Aleksandru Živković iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije na aleksandra.zivkovic@mobilnost.hr.