02. prosinac. 2019.

Kreativna Pleternica – hrabre vizije i ambiciozni planovi

S hrabrom vizijom i snažnom željom da bude gospodarski lider Požeško slavonske županije i grad ugodnog življenja, Pleternica se uključila u rad mreže Kreatvini gradovi Hrvatske.

Iako, kao i većina Hrvatske, proživljava iseljavanje mladih, Pleternica nastoji svojim planovima i strategijama stvarati životne uvjete koji će privući odseljene da se vrate, a kreativnima i poduzetnima osigurati kvalitetnu potporu u ostvarivanju njihovih projekata.
Vjeru u ostvarenje tih planova svakako osnažuje otvorenost dijaloga, aktivna i kreativna suradnja javnog i civilnog sektora u pripremi brojnih popularnih programa i manifestacija, te međusobno razumijevanje i solidarnost onih mlađih, koji dolaze i preuzimaju ključne funkcije, sa zrelijim generacijama, koje i dalje aktivno sudjeluju, rado prenose svoja iskustva i srdačno prihvaćaju suvremene incijative.