Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

18. srpanj. 2018.

Kreativni gradovi Hrvatske u Zaboku – I. radionica istaknula kreativan spoj urbanog i ruralnog

Kako pametno graditi balans urbanog i ruralnog jedan je od najvećih izazova Zaboka, pokazala je vrlo živa rasprava na prvoj zabočkoj radionici u projektu Kreativni gradovi Hrvatske.

S jedne strane, ljudi koji žive u ruralnim naseljima osjećaju se otuđeno i ne doživljavaju grad kojem administrativno pripadaju kao svoj, a s druge strane, postavlja se pitanje do koje mjere urbana sredina može podržavati ruralnu kulturu. Naravno, to su samo krajnje pozicije između kojih treba prepoznati prostor novih kreativnih mogućnosti i jedinstva različitosti. A s obzirom da se slične situacije pojavljuju i u mnogim drugim gradovima, to je svakako jedna od tema kojima će se u mreži KGH posvetiti posebna pozornost.

Već na samoj radionici, među naoko suprotnim stranama, pojavile su se polazne ideje o međusobnoj suradnji i zajedničkim projektima. Okupljanje, druženje i otvoreni dijalog predstavnika kulturnih institucija, udruga i umjetnika s nadležnima iz gradske uprave najbolji je put za bolje razumijevanje. Stoga je predloženo da se osigura prostor za redovite mjesečne susrete, a sljedeća KGH radionica je zakazana za 26. rujna.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija