Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

04. lipanj. 2018.

Kultura kao generator razvoja Koprivnice

U Koprivnici je, u organizaciji Udruge gradova i Mreže kreativnih gradova Hrvatske, dana 30. svibnja održana radionica mapiranja resursa.

Projekata i ideja ne nedostaje, ali se stječe dojam da se koprivnički predstavnici kreativnih i kulturnih djelatnosti premalo sastaju i umrežavaju. Rečeno je to u vrlo živom i sadržajnom dijalogu na radionici mapiranja resursa održanoj u Koprivnici te je uočeno da doista ne nedostaje inicijativa i vizija u sektoru. Također je zaključeno da je uspostava Mreže kreativnih gradova Hrvatske hvalevrijedna inicijativa od koje sudionici očekuju razmjenu iskustava kako bi se stvarali projekti koji će dati dodatnu vrijednost razvoju grada.

Nažalost, prepoznato je da u Hrvatskoj grana kreative i kulture još uvijek nije dovoljno prepoznata, podržana ni razvijena, ali pozitivno je to da se kreće u smjeru osvješćivanja i razvoja. Dodatni je poticaj dan umrežavanju, upravo stoga što “Poduzetnici iz kreativnih industrija slabo poznaju biznis, a oni iz biznisa nisu svjesni toga koliko je važno uključiti u poslovne projekte i ljude iz kreativnih industrija.” Upravo taj spoj trebao bi rezultirati pomakom na svim segmentima, od osnovnih bazičnih industrija do IT sektora.

Kao svojevrstan zaključak, svi su polaznici radionice suglasni da boljom i učinkovitijom komunikacijom u razvoju kreativnih i kulturnih djelatnosti mogu zajednički dati snažne impulse ukupnom društvenom i gospodarskom razvoju zajednice te je odmah zakazan i sljedeći sastanak 18. lipnja u Koprivnici.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija