Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

05. listopad. 2018.

Međunarodna konferencija “Bogatstvo lokalnih zajednica“ u Ljubljani

Međunarodna konferencija “Bogatstvo lokalnih zajednica“ održat će se 8. studenoga 2018. u Poligonu u Ljubljani.

Što jedinice lokalne samouprave mogu učiniti po pitanju stvaranja vrijednosti i zadržavanja novca unutar lokalnog gospodarstva?

Mnoga mjesta se muče s lokalnim pružateljima usluga i proizvođačima hrane koji zatvaraju svoje poslovanje nakon čega slijedi nezaposlenost i brojne društvene i ekološke posljedice. Globalizacija nije nužno korisna za lokalno gospodarstvo pa često slušamo o mjestima koja su se odlučila za razvoj koji se temelji na lokalnim potencijalima. Javna nabava s lokalnim pružateljima usluga, kao i razvoj lokalnih usluga, poslova i lokalnih valuta su pristupi koji mogu snažno doprinijeti stvaranju bogatstva u lokalnom okruženju. Ključ je zadržati novac što bliže kući.

Neil McInroy iz CLES-a (Centar za lokalne gospodarske strategije, UK) predstavit će njihova iskustva s poticanjem izgradnje lokalnog bogatstva u Prestonu i drugim gradovima u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i njihov rad diljem Europe u sklopu URBACT-ove mreže Procure. Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska) govorit će o jačanju otpornosti južnog Rotterdama ulaganjem u aktivno stanovništvo i lokalne tvrtke u Afrikaanderwijku.

Osim zanimljivih primjera iz cijele Europe slušat ćemo i o dobrim praksama iz Slovenije i raspravljati o tome kako gradovi i općine mogu promovirati lokalno bogatstvo koristeći resurse koje imaju na raspolaganju.

Pridružite se predstavnicima nacionalnih institucija, regionalnih i lokalnih samouprava, stručnjaka, nevladinih organizacija te stručnjaka i istraživača iz akademskih i istraživačkih institucija na ovoj Konferenciji. Sudjelovanje je besplatno, ali da bismo olakšali organizaciju molimo vas da se što prije prijavite.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

REGISTRACIJA

Konferencija će se održati na slovenskom i engleskom jeziku uz simultano prevođenje.

Konferenciju organiziraju Ministarstvo okoliša i prostornog planiranja Republike Slovenije, IPoP – Institut za prostorno uređenje i Udruga općina i gradova Slovenije.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija