Međunarodna suradnja

Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 16 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

Svjetski dan gradova – 31. listopada

Ujedinjeni narodi odredili su 31. listopada za Svjetski dan gradova s ciljem poticanja interesa međunarodne zajednice za globalnu urbanizaciju, suradnje među zemljama u pronalaženju mogućnosti i rješenja izazova urbanizacije te davanja doprinosa održivom urbanom razvoju širom svijeta. Prvi dan svjetskih gradova obilježen je 31. listopada 2014. u Šangaju (Kina), dok se ovogodišnji dan također obilježava u kineskom gradu Guangzhou.

Čitajte dalje

URBACT City Festival u Tallinnu s ciljem umrežavanja, sudjelovali i hrvatski gradovi

U Tallinnu u Estoniji se od 3. do 5. listopada održao URBACT City Festival. Događanje je to koje je okupilo 450 sudionika iz svih dijelova Europe s ciljem umrežavanja. Glavni fokus bio je na gradovima nagrađenim titulom URBACT dobre prakse. Takvih je 97 diljem Europe i svi su oni dobili priliku predstaviti se gradovima zainteresiranim za transferiranje tih praksi, kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti.