Međunarodna suradnja

Iskustva i rezultati hrvatskih gradova u programu URBACT III predstavljeni u Šibeniku

Predstavnici šest hrvatskih gradova, Nacionalne URBACT točke, Ministarsva graditeljstva i prostornog uređenja kao upravljačkog tijela te Agencije za regionalni razvoj kao kontrolnog tijela, okupili se u Šibeniku 17. i 18. svibnja kako bi predstavili rezultate dvogodišnjeg rada u URBACT mrežama i podijelili iskustva iz sudjelovanja u europskom programu održivog urbanog razvoja.

Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 16 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

Čitajte dalje

“Regionalna konferencija o društvenoj uključenosti i (re)integraciji kroz Agendu 2030 i SDG” u Ljubljani

Koji su izazovi približavanja Agende 2030 i ciljeva održivog razvitka (SDG) lokalnoj zajednici, kako postići društvenu uključenost i kojim putem krenuti naprijed – sva su ta pitanja bila u središtu “Regionalne konferencije o društvenoj uključenosti i (re)integraciji kroz Agendu 2030 i SDG”, koja se održala 17. i 18. travnja u Brdu u Sloveniji.