Međunarodna suradnja

Novi NALAS digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 16 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

Čitajte dalje

Gradovi i kružno gospodarstvo – od urbanih praksi i politika do novih mogućnosti suradnje za gradove

Institut za prostorne politike iz Slovenije poziva vas na konferenciju „Gradovi i kružna ekonomija“ koja će se održati u Mariboru, 19. listopada 2017., a koja ima za cilj istaknuti potencijal gradova za prijelaz na kružno gospodarstvo. Stručnjaci i praktičari iz cijele Europe upoznat će vas s novim urbanim praksama koje pridonose prijelazu gradova u kružno gospodarstvo, naglašavajući ulogu građana i zajednica.

Čitajte dalje

Pozivi za partnerstva u okviru programa Europa za građane

Prenosimo pozive za partnere programa Europa za građane koji su nedavno pristigli iz nekoliko država. Iako se uglavnom radi o mjerama 2.1. Bratimljenje gradova i 2.2. Umrežavanje gradova, podsjećamo da pored jedinica lokalne samouprave i ostali oblici neprofitnih organizacija mogu provoditi ove projekte, uz prethodno dano ovlaštenje od strane grada. U nastavku možete pronaći detaljnije informacije o projektnim prijedlozima, kao i kontakt podatke odgovornih osoba kojima se možete javiti osobno.

Otkrivanje URBACT-ovih dobrih praksi

Što povezuje Barcelonu, Tampere i Dupnitsu? Ne previše, pomislit ćete. Barcelona je globalni grad s međunarodnom reputacijom za inovacije, gastronomiju i kulturu. Tampere je srednje velik grad u Finskoj, povijesno povezan s industrijskom revolucijom u tom zemlji. Dupnitsa je malo predgrađe u zapadnom dijelu Bugarske, u podnožju najviše planine na Balkanu. Odgovor? Sva tri grada su nedavno primila titulu URBACT-ovog grada dobre prakse.