Međunarodna suradnja

Hrvatsko izaslanstvo u Odboru regija podržalo Savez za koheziju

Zbog Brexita i potrebe da EU financira nove prioritete poput obrane, sigurnosti i nadzora vanjskih granica postoji opasnost da se financijska sredstva namijenjena kohezijskoj politici smanje u idućem višegodišnjem financijskom okviru EU-a za razdoblje nakon 2020. Kako bi se to izbjeglo i podigla svijest o presudnoj ulozi kohezijske politike, vodeće udruge regija i gradova s Europskim odborom regija pokrenuli su u listopadu prošle godine Savez za koheziju (#CohesionAlliance).

Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 16 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.