Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 16 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

Čitajte dalje

Seminar o transformaciji gradova u Njemačkoj

Međunarodna platforma za razmjenu “Vezivni gradovi“ i njeni inicijatori, Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), GmbH, njemačka Udruga gradova i Engagement Global / zajednica agencija za uslugu u One World, pozivaju praktičare s lokalne razine na seminar o Transformaciji gradova: od industrijskih centara do održivih urbanih sredina, koji će se održati u Bocholtu u Njemačkoj od 5. do 7. prosinca ove godine.

Što je NALAS?

NALAS je mrežna organizacija koja okuplja udruženja lokalne samouprave iz zemalja Jugoistočne Europe.

Koliko NALAS ima članica?

NALAS ima 16 članica iz sljedećih zemalja: Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunjske, Moldavije i Turske.

Koje su temeljne aktivnosti NALAS-a?
  • Promoviranje procesa decentralizacije
  • Pospješivanje suradnje s centralnim vladame te međunarodnim organizacijama
  • Promoviranje procesa EU integracija
  • Stabilizacija i pomirenje unutar regije JI Europe
Od koje godine je Udruga gradova u RH članica NALAS-a?

Od 2011. godine.